Nypemos inneholder
111 Kalorier,
24 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Nypemos har ingen allergener
Nypemos er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,6 poeng fra 5 lesere
Lesere:
10395 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Nypemos!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 111.07 | 1 777.12 | Kcal |
Protein | 0.44 | 7.04 | gram |
Karbohydrat | 24.13 | 386.08 | gram |
Kostfiber | 5.00 | 80.00 | gram |
Fett | 0.31 | 4.96 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.23 | Kr 51.68 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 600 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 86,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll nypene og fjern stilk og blomst. Ha nyper og vann i en kjele og kok dem møre under lokk i ca 1 time.
Gni nypene i små porsjoner gjennom en sikt med en treskje. Øs på litt kokende vann hvis det er vanskelig å få nypekjøttet gnidd igjennom. Steinene skal ligge igjen i sikten. Fjern dem før du moser en ny omgang.
Kok eventuelt opp steiner og skall med 1-2 dl vann, og mos dette om igjen. En del av de små hårene på innsiden av nypene vil alltid bli med i mosen.
Mål opp mosen og ha den i en kjele sammen med sukker og sitronsyre eller sitronsaft. Rør til det koker opp og la mosen koke et par minutter. Pass på at mosen ikke svir i bunnen. Fyll den kokende varme mosen på rene, varme glass, helt opp. Skru på lokket med det samme.
Du kan også fylle mosen i fryseemballsaje og fryse mosen når den har blitt kald.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9389)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-27
Oppdatert dato:2003-04-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift