Fotograf:Brodogkorn.no Bruk høstens plommer til å lage en herlig og frisk opp-ned plommekake. Smaker best servert lun med litt vaniljesaus eller iskrem til.
1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken.
3. Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn.
4. Fjern steiner i plommene og skjær i båter.
5. Legg bakepapir i bunnen på en 22 cm springform og smør sidene og bunnen.
6. Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.
7. Steke kaken på nederste rille i ovnen 190° C i 35–40 minutter.
8. Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.
Tips: Server gjerne kaken med vaniljesaus, krem eller is til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 31926)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2015-02-14
Oppdatert dato:2018-04-26