Fotograf:Frukt.no Norske plommer passer godt til bakst. Bak en deilig «oppnedkake» med plommer. Server den til kaffen eller som dessert med litt vaniljeis til. Bak gjerne flere samtidig, for de holder seg godt i fryseren.
Oppskriften inneholder 239 Kalorier, 31 g Karbo, 4 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 180 grader.
Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen og bakepapiret godt med smør og hell flytende honning på bunnen.
Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene tett i tett i formen, med skinnsiden ned.
Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.
Hell røren over plommene.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Legg gjerne et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.
Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.
Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.
Gi kaken et dryss av melis og gjerne noen finhakkede nøtter
Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35873)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2021-08-30
Oppdatert dato:2021-08-30