Pastinakk-krem



Pastinakk-krem oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Pastinakkkrem må vel være det beste tilbehøret til alt stekt kjøtt og evt fisk. Vi lagde denne og dette er utrolig godt.
Vi moste den slik at det ble litt klumper for at det skal bli litt bit i dette, og konsistensen minnet om potetmos. Lignende krem eller mos kan lages av gulrot, selleri, persillerot, kålrabi, søtpotet osv. Og gjerne en miks av flere. Også blomkål går bra sammen med for eksempel erter.


Oppskriften inneholder 228 Kalorier, 8 g Karbo, 1 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pastinakk-krem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere: 11784 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grferdig skrelt pastinakk
1litervannIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tssalt

Løken

0,5stksjalottløk
1ssrapsolje
2feddhvitløk

Ved mosing

1dlfløte
140grkaldt smør
1tssalt
1tspepper, nykvernet
1ssfrisk oregano til pynt eller evt litt gressløk




Næringsdeklarasjon for Pastinakk-krem!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier228.371 022.47Kcal
Protein1.446.45gram
Karbohydrat7.8535.15gram
Kostfiber1.426.36gram
Fett20.9393.71gram
Mettet fett12.3355.20gram
Salt1.958.74gram
Pris på oppskriftenKr 5.66Kr 25.34Kroner
Hele oppskriften veier1 791 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo13,74 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Skrell og del pastinakken i mindre biter. Kok den mør i vann og salt.
2. Varm litt olje i en dyp panne og surr hvitløk og sjalottløken myk.


3. Sil av vannet og mos pastinakken i foodprosessor sammen med hvitløk og sjalottløk. Under mosingen tilsettes smør og fløte. Kjøres til en glatt krem, eller mer grov om du ønsker det..

3. Smak til med salt og nykvernet pepper, og pynt med litt oregano eller gressløk.

Tilbehør til stekt kjøtt og fisk.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Pettersen
(Intern: 20784)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2017-11-04
Oppdatert dato:2017-11-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakt pastinakk med honning og sesamfrø.Bakt pastinakk med honning og sesamfrø.
Denne retten har 115,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastinakkpuré.Pastinakkpuré.
Denne retten har 88,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastinakk-krem.Pastinakk-krem.
Denne retten har 228,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.