Fotograf:Rosemarie Pettersen Pastinakkkrem må vel være det beste tilbehøret til alt stekt kjøtt og evt fisk. Vi lagde denne og dette er utrolig godt.
Vi moste den slik at det ble litt klumper for at det skal bli litt bit i dette, og konsistensen minnet om potetmos. Lignende krem eller mos kan lages av gulrot, selleri, persillerot, kålrabi, søtpotet osv. Og gjerne en miks av flere. Også blomkål går bra sammen med for eksempel erter.
1. Skrell og del pastinakken i mindre biter. Kok den mør i vann og salt.
2. Varm litt olje i en dyp panne og surr hvitløk og sjalottløken myk.
3. Sil av vannet og mos pastinakken i foodprosessor sammen med hvitløk og sjalottløk. Under mosingen tilsettes smør og fløte. Kjøres til en glatt krem, eller mer grov om du ønsker det..
3. Smak til med salt og nykvernet pepper, og pynt med litt oregano eller gressløk.
Tilbehør til stekt kjøtt og fisk.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 20784)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-11-04
Oppdatert dato:2017-11-04