Pigghå i sitron inneholder
319 Kalorier,
5 g Karbo,
8 g Protein og
29 g Fett pr 100 gr
Pigghå i sitron har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pigghå i sitron er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4686 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pigghå i sitron!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 318.75 | 1 633.75 | Kcal |
Protein | 7.92 | 40.59 | gram |
Karbohydrat | 5.09 | 26.09 | gram |
Kostfiber | 1.10 | 5.64 | gram |
Fett | 29.25 | 149.92 | gram |
Mettet fett | 4.28 | 21.94 | gram |
Alkohol | 0.18 % | | | |
Salt | 0.35 | 1.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.97 | Kr 35.72 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 050 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 6,38 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Klargøringen:
Fiskesiderne skjæres på langs og tvers i terninger på 1x1 cm. Slik at kjøttet stadig henger fast i skinnet. Fiskesidene legges utstrakt i fat, drysses lett med salt, og pålegges citrongresstopp knust med baksiden av en kniv og litt fint høvlet ingefær. Fisken dynkes med litt soyasaus, sherry og saft av 1/2 sitron og 1 lime og står en time med ingrediensene. Vårløkene rengjøres og snittes meget fint. Citrongessets nederste del snittes også meget fint. De andre ingredienser holdes klar i en skål. Fiskesider vendes i pisket egg og rugmel, slik at melet kommer ned mellem fisketerningene.
En Wook oppvarmes med soyaolje.
Legg i fiskesidene med kjøttsidene ned mot oljen. Stekes i 1-2 minutter alt etter fiskens tykkelse og legges på fettsugende papir. Oljen heldes av og wooken tørkes med papir. Wooken oppvarmes igjen med sesamoljen, og så lynstekes det fintsnittede sitrongres og vårløk, sitonsaft, soya, sherry, tomatchilisaus, råsukker og 1- 2 dl. kaldt vann og sitronsausen innkokes til glinsende konsistens.
Fiskesidene kokes et øyeblikk i den glinsende saus og annrettes på fat med sausen. Fatet omkranses med limeskiver. Fisken kan nydes med ris, pasta eller nudler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 2991)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-01-02
Oppdatert dato:2003-01-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.