Pigghå i sitron



Pigghå i sitron inneholder 319 Kalorier, 5 g Karbo, 8 g Protein og 29 g Fett pr 100 gr
Pigghå i sitron har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Sesam, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Pigghå i sitron er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4686 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
800grPigghå, 2 stk sider med skinn
0,25dlsoyasaus
0,25dlsherry
100grrugmel
1stkegg
1stksitron
3stklime
2stang(stenger)sitrongress
4stkvårløk
10grfrisk ingefær
1ssråsukker
evt . Kaldt vann og salt
1dltomatchilisaus
1dlsesamolje
0,5litersoyaolje




Næringsdeklarasjon for Pigghå i sitron!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier318.751 633.75Kcal
Protein7.9240.59gram
Karbohydrat5.0926.09gram
Kostfiber1.105.64gram
Fett29.25149.92gram
Mettet fett4.2821.94gram
Alkohol0.18 %
Salt0.351.80gram
Pris på oppskriftenKr 6.97Kr 35.72Kroner
Hele oppskriften veier2 050 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,38 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Klargøringen:
Fiskesiderne skjæres på langs og tvers i terninger på 1x1 cm. Slik at kjøttet stadig henger fast i skinnet. Fiskesidene legges utstrakt i fat, drysses lett med salt, og pålegges citrongresstopp knust med baksiden av en kniv og litt fint høvlet ingefær. Fisken dynkes med litt soyasaus, sherry og saft av 1/2 sitron og 1 lime og står en time med ingrediensene. Vårløkene rengjøres og snittes meget fint. Citrongessets nederste del snittes også meget fint. De andre ingredienser holdes klar i en skål. Fiskesider vendes i pisket egg og rugmel, slik at melet kommer ned mellem fisketerningene.

En Wook oppvarmes med soyaolje.
Legg i fiskesidene med kjøttsidene ned mot oljen. Stekes i 1-2 minutter alt etter fiskens tykkelse og legges på fettsugende papir. Oljen heldes av og wooken tørkes med papir. Wooken oppvarmes igjen med sesamoljen, og så lynstekes det fintsnittede sitrongres og vårløk, sitonsaft, soya, sherry, tomatchilisaus, råsukker og 1- 2 dl. kaldt vann og sitronsausen innkokes til glinsende konsistens.
Fiskesidene kokes et øyeblikk i den glinsende saus og annrettes på fat med sausen. Fatet omkranses med limeskiver. Fisken kan nydes med ris, pasta eller nudler.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 2991)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-01-02
Oppdatert dato:2003-01-02


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.