Fotograf:Rosemarie Pettersen En potetsuppe vi lagde med en utgangspunkt fra norges sjømatråd. Vi hadde kreps liggende og det passer veldig greit her. Samtidig vi har mye vårløk i drivhuset som vi ofte bruker istedenfor purre. Men denne suppbasisen kan brukes med reker, kreps, krabbe, hummer og flere faste hvite fisketyper. Vi har og lagd den med lobnobs!
Sjøkrepsen har ikke sesong nå om sommeren, men tåler fryseren godt og den vi bruker var fra vinterens fangst.
Vask og skrell potet og del dem i skiver.
Vask, rens og finhakk gressløk og det meste av vårløken. Spar litt til pynt
Kok opp vann og tilsett buljongterning eller bruk ferdig buljong.
Kok potet og vårløk møre i grønnsaksbuljongen, og mos alt sammen til en jevn suppe.
Tilsett mer vann dersom suppen blir tykk.
Tilsett matfløte, kok opp suppen og smak til med salt og pepper.
Pisk opp suppen med en stavmikser rett før servering.
Tilsett kreps og dryss over finhakket gressløk.
Server suppen med grovt brød ved siden av.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 30309)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Suppe Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-04-11
Oppdatert dato:2019-07-07