Potet- og vårløksuppe med kreps



Potet- og vårløksuppe med kreps oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
En potetsuppe vi lagde med en utgangspunkt fra norges sjømatråd. Vi hadde kreps liggende og det passer veldig greit her. Samtidig vi har mye vårløk i drivhuset som vi ofte bruker istedenfor purre. Men denne suppbasisen kan brukes med reker, kreps, krabbe, hummer og flere faste hvite fisketyper. Vi har og lagd den med lobnobs!
Sjøkrepsen har ikke sesong nå om sommeren, men tåler fryseren godt og den vi bruker var fra vinterens fangst.


Oppskriften inneholder 33 Kalorier, 2 g Karbo, 3 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk, Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Potet- og vårløksuppe med kreps er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4649 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
200grferdig kokt og renset kjøtt av sjøkreps
250grmandelpotet
12dlutblandet fiskebuljong eller vann med 2 terninge, evt grønnsaksbuljong
200grvårløk eller purre
1håndfull(er)gressløk
0,75dlmatfløte evt litt mer
1tssalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Potet- og vårløksuppe med kreps!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier33.37161.19Kcal
Protein3.0114.54gram
Karbohydrat2.029.76gram
Kostfiber0.462.22gram
Fett1.376.62gram
Mettet fett0.572.75gram
Salt0.803.88gram
Pris på oppskriftenKr 4.88Kr 23.57Kroner
Hele oppskriften veier1 932 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo24,21 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask og skrell potet og del dem i skiver.
Vask, rens og finhakk gressløk og det meste av vårløken. Spar litt til pynt
Kok opp vann og tilsett buljongterning eller bruk ferdig buljong.
Kok potet og vårløk møre i grønnsaksbuljongen, og mos alt sammen til en jevn suppe.
Tilsett mer vann dersom suppen blir tykk.
Tilsett matfløte, kok opp suppen og smak til med salt og pepper.
Pisk opp suppen med en stavmikser rett før servering.
Tilsett kreps og dryss over finhakket gressløk.
Server suppen med grovt brød ved siden av.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Pettersen
(Intern: 30309)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-11
Oppdatert dato:2019-07-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Potet- og vårløksuppe med kreps.Potet- og vårløksuppe med kreps.
Denne retten har 33,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.