Purre tærte



Purre tærte inneholder 188 Kalorier, 10 g Karbo, 5 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Purre tærte har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Purre tærte er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5918 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Tærtedej:

1,5dlhvetemel
1dlgrahamsmel
lidt groft salt
100grsmør
2sskold kjernemelk
0,5stkegg (til pensling)

Fyld:

Ca 3,5stkpurrer
2ssolivenolie
2dlcreme fraiche (evt. ymer)
3stkegg
1tssalt
hvid peber
Ca 3,5ssreven mozzarella eller anden mild ost.




Næringsdeklarasjon for Purre tærte!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier187.60680.30Kcal
Protein4.7517.23gram
Karbohydrat9.7635.39gram
Kostfiber2.328.41gram
Fett13.8850.33gram
Mettet fett7.4727.09gram
Salt0.642.33gram
Pris på oppskriftenKr 4.12Kr 14.94Kroner
Hele oppskriften veier1 451 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo20,81 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Tærtedej:
Melet, gerne koldt, og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i melet med fingerspidserne. Mælken tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. Lad dejen hvile 10 min. i køleskab. Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel.
Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten. Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab. Dette forhindrer at dejkanten skrider ned under forbagningen. Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg og prikkes i bunden med en gaffel. Forbages i ca. 10 min. i en 200° C forvarmet ovn.

Fyld:
Porrerne renses og skylles og skæres i mindre stykker. Svitses ved jævn varme i olien i ca. 5 min. (må ikke brune). Fordeles på den forbagte tærtebund. Æg, creme fraiche, salt, peber og osten piskes sammen.
Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca. 30 min. ved 200° C.

Variation:
Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hamduved.dk
(Intern: 1078)
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-28
Oppdatert dato:2002-08-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ovnsbakt purre med parmesan.Ovnsbakt purre med parmesan.
Denne retten har 103,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.