Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Purreterrine oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Purreterrine



Purreterrine inneholder 29 Kalorier, 4 g Karbo, 2 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Purreterrine har ingen allergener
Purreterrine er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
12stkpurrer
1bunt(er)persille
4plate(r)gelatin
1tsfrisk revet ingefær
0,5stksitron skallet revet
kinesisk soya
1dashsalt
1dashpepper




Kalorier og næringsinnhold i Purreterrine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier29.34756.3063.02Kcal
Protein1.8848.464.04gram
Karbohydrat3.5892.287.69gram
Kostfiber2.8573.466.12gram
Fett0.205.160.43gram
Mettet fett0.000.000.00gram
Salt0.051.240.10gram
Pris på oppskriftenKr 3.69Kr 95.12Kr 7.93.-
Hele oppskriften veier2 578 totalt2 578 pr porsj215 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Befri purrene for rotskive og det groveste av de grønne blader. Skyll dem grundig og skjær dem i stykker 1 cm. lengere enn formen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok purrene møre i lettsaltet vann, ta dem opp og la dem dryppe av på et klede, mens de holdes varme.
Legg et blad gelatin i bunnen av formen. Legg et lag varme purrer ovenpå med toppen samme vej. Krydre med halvdelen av ingefær, sitronskall og persille samt salt og pepper og en smule soya.
Dekk med ennå et blad gelatin og deretter med et lag varme purrer med toppen den andre vei, det gir finere skiver. Krydre igjen, dekk med gelatin og det siste lag purrer med toppen samme vei som det første. Legg det siste blad gelatin på toppen, dekk med plastfolie og sett formen i kjøleskapet natten over under lett press.
Bruk en skarp kniv uten bølgeskjær, når terrinen ved serveringen skal skjæres i centimetertykke skiver. Porsjonen her rekker til 12 personer, men den kan vanskelig lages mindre.
Det gjør dog heller ikke så mye for den holder seg i flere dager i kjøleskap og passer også fint til mange andre retter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21810)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-04-16
Oppdatert dato:2006-04-16
Lesere: 1759 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.