Rådyrsadel



Rådyrsadel inneholder 71 Kalorier, 3 g Karbo, 11 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Rådyrsadel har beregnet å ha følgende allergener Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rådyrsadel er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 10 lesere
Lesere: 20753 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kgrådyrsadel
2stkgulrøtter
2stkløk
1bit(er)sellerirot
Ca 1,5sssmør eller margarin
1stklaurbærblad
1tstimian
Ca 1,5tssalt
0,5tspepper
2dlportvin
Ca 2,5dlbuljong

Saus:

Ca 4,5dlstekesjy + buljong
Ca 1,5tsarrowrot
1ssripsgelé
1ssripsgelé
1dashsalt
1dashpepper
portvin




Næringsdeklarasjon for Rådyrsadel!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71.47545.74Kcal
Protein10.6281.09gram
Karbohydrat2.5219.24gram
Kostfiber0.614.66gram
Fett1.259.54gram
Mettet fett0.685.19gram
Alkohol0.92 %
Salt0.725.46gram
Pris på oppskriftenKr 17.30Kr 132.10Kroner
Hele oppskriften veier3 054 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo14,1 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Renskjær kjøttet for hinner. Skrell og skjær opp gulrøtter, løk og selleri.

Varm langpannen med smør i ovnen ved 175 C. Legg i grønnsakene. Brun dem i ovnen, ca 10 minutter. Rør av og til. Tilsett krydder. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Sett inn steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet.

Legg sadelen på grønnsakene. Stek i 1-1 1/2 time til kjøttet er 70-75 C, eller til det er lett rosa og kjøttsaften er klar.

Hell portvin over sadelen etter 30 minutter. Øs deretter steken 1-2 ganger under stekingen. Spe med buljong hvis det ser tørt ut. Ta ut kjøttet og hold det varmt under folie i 15 minutter. Sil stekesjyen. Mål opp sjy og buljong i en kjele.

Kok opp en jevning med arrowrot rørt ut i litt vann.

Smak til med gelé, eventuelt salt, pepper og portvin. Løsne kjøttet fra benet. Glem ikke de små filetene som eventuelt sitter på kanten av skivene. Legg kjøttet tilbake på sadelen slik at den ser hel ut.

Pynt med persille og soppfylte sjampinjonghatter. Eller kokte grønnsaker.

Server med hasselbackpoteter (se egen oppskrift under poteter), grønnsakgrateng eller kokte grønnsaker, sjysaus og gelé.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10761)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rådyrfilet med potetkaker.Rådyrfilet med potetkaker.
Denne retten har 102,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.