Rådyrsadel inneholder
71 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Rådyrsadel har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rådyrsadel er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 10 lesere
Lesere:
20753 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rådyrsadel!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 71.47 | 545.74 | Kcal |
Protein | 10.62 | 81.09 | gram |
Karbohydrat | 2.52 | 19.24 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 4.66 | gram |
Fett | 1.25 | 9.54 | gram |
Mettet fett | 0.68 | 5.19 | gram |
Alkohol | 0.92 % | | | |
Salt | 0.72 | 5.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.30 | Kr 132.10 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 054 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,1 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Renskjær kjøttet for hinner. Skrell og skjær opp gulrøtter, løk og selleri.
Varm langpannen med smør i ovnen ved 175 C. Legg i grønnsakene. Brun dem i ovnen, ca 10 minutter. Rør av og til. Tilsett krydder. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Sett inn steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet.
Legg sadelen på grønnsakene. Stek i 1-1 1/2 time til kjøttet er 70-75 C, eller til det er lett rosa og kjøttsaften er klar.
Hell portvin over sadelen etter 30 minutter. Øs deretter steken 1-2 ganger under stekingen. Spe med buljong hvis det ser tørt ut. Ta ut kjøttet og hold det varmt under folie i 15 minutter. Sil stekesjyen. Mål opp sjy og buljong i en kjele.
Kok opp en jevning med arrowrot rørt ut i litt vann.
Smak til med gelé, eventuelt salt, pepper og portvin. Løsne kjøttet fra benet. Glem ikke de små filetene som eventuelt sitter på kanten av skivene. Legg kjøttet tilbake på sadelen slik at den ser hel ut.
Pynt med persille og soppfylte sjampinjonghatter. Eller kokte grønnsaker.
Server med hasselbackpoteter (se egen oppskrift under poteter), grønnsakgrateng eller kokte grønnsaker, sjysaus og gelé.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10761)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift