Rådyrsadel med rosinsaus



Rådyrsadel med rosinsaus inneholder 96 Kalorier, 2 g Karbo, 11 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Rådyrsadel med rosinsaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rådyrsadel med rosinsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 6953 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kgrådyrsadel
1dashsalt
1dashpepper
Ca 11stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
150grbacon
25grsmør/margarin
2stkløk
50grrotselleri, ca 50 g
2sspersille
2stklaurbærblad

Saus:

8dlbuljong
2sssmør/margarin
2sshvetemel
1dlrosiner
1dlkonjakk
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Rådyrsadel med rosinsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96.16737.04Kcal
Protein11.3486.92gram
Karbohydrat2.4118.47gram
Kostfiber0.473.60gram
Fett3.6628.05gram
Mettet fett1.7713.57gram
Alkohol1.04 %
Salt0.594.48gram
Pris på oppskriftenKr 17.83Kr 136.66Kroner
Hele oppskriften veier3 066 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo10,02 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Renskjær kjøttet for hinner og eventuelt fett. Skjær cm.dype snitt med kniv langs ryggbenet på begge sider. Skjær bort de små filetene på undersiden.

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Hakk einerbærene og trykk dem ned i snittene langs ryggen. Legg baconskiver på begge sider og fest dem eventuelt med tannpirkere. Stikk et steketermometer inn fra kortsiden.

Smelt matfettet i en langpanne og legg i steken. Skrell og hakk løken og sellerien grovt. Skyll og skjær den i mindre biter. Bland alt og legg det rundt steken. Smuldre over laurbærbladene.

Sett langpannen midt i ovnen ved 225 C, ca 30 minutter eller til temperaturen er 65-70 C. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie.

Hell buljongen i en kjele og kok den inn til omtrent halvparten. Kna sammen hvetemel og matfett til en kule. Legg rosinene i konjakk.

Hell fonden i langpannen sammen med grønnsakene. Rør om og sil sjyen. Hell den i en kjele. Tilsett melken og la sausen koke noen minutter. Hell i rosiner og konjakk. Smak til sausen.

Varm opp en stekepanne med litt matfett og brun de små filetene på alle sider. Krydre med salt og pepper. Legg dem inn i ovnen mens steken skjæres opp.

Ta bort eventuelle tannpirkere. Skjær løs ryggkjøttet og skjær det opp i 3 cm tykke skiver. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet eller legg dem porsjonsvis på varme tallerkener med en liten bit av småfiletene på hver porsjon.

Server rosinsausen, persillepoteter og grønnsaker til. En syrlig chutney, f.eks. stikkelsbærchutney.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10786)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rådyrfilet med potetkaker.Rådyrfilet med potetkaker.
Denne retten har 102,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.