Kutt rabarbraen i biter og kok disse møre sammen med vann, kanel og halvparten av sukkeret. Avkjøl.
Vis eggeplommene og resten av sukkeret til blanding er lys og luftig.
Visp kremfløten stiv.
Bland forsiktig sammen kremen, eggedosisen og rabarbrablandingen og fyll alt over i en boks eller bolle som tåler frysing. Sett beholderen i fryseren.
For å få en jevn og fin iskrem bør du rør i i isen noen ganger mens den fryser.
Hvis du har iskremmaskin kan du blande og fryse isen i den. Og ta vare på eggehvitene til for eksempel småkaker, marengs ol.
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34067)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet Land:
Norge Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18