Gå til forsiden av matoppskrift.no Matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rabarbrais




Rabarbrais oppskrift.
Fotograf: Pixabay
Iskrem laget med rabarbra, litt uvanlig men nydelig.

Oppskriften inneholder 221 Kalorier, 19 g Karbo, 2 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Oppskriften er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
150grrabarbra
150grsukker
2tskanel
2dlvann
3stkeggeplommer
3dlkremfløte


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Rabarbrais med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier221.49317.84Kcal
Protein1.922.76gram
Karbohydrat19.0027.27gram
Kostfiber1.091.56gram
Fett15.0721.63gram
Mettet fett9.2313.25gram
Salt0.050.07gram
Pris på oppskriftenKr 4.35Kr 6.24Kr .-
Hele oppskriften veier861 totalt144 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Kutt rabarbraen i biter og kok disse møre sammen med vann, kanel og halvparten av sukkeret. Avkjøl.
Vis eggeplommene og resten av sukkeret til blanding er lys og luftig.
Visp kremfløten stiv.
Bland forsiktig sammen kremen, eggedosisen og rabarbrablandingen og fyll alt over i en boks eller bolle som tåler frysing. Sett beholderen i fryseren.
For å få en jevn og fin iskrem bør du rør i i isen noen ganger mens den fryser.

Hvis du har iskremmaskin kan du blande og fryse isen i den. Og ta vare på eggehvitene til for eksempel småkaker, marengs ol.

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren. Allerede fra begynnelsen av mai kan man kikke eter røde og grønne topper som kommer opp av jorda så snart telen har gått.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34067)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.
Denne retten har 89,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbrais.Rabarbrais.
Denne retten har 221,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.