Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Rabarbraiskake oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Rabarbraiskake



Rabarbraiskake oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Bruk den flotte rabarbraen som vokser i hagen og bak en frisk og god iskake.

Oppskriften inneholder 228 Kalorier, 29 g Karbo, 3 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rabarbraiskake er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Rabarbrasyltetøy:

1kgrabarbra
400grsukker
0,5dlvann
2tsvaniljesukker
2stkhel kanel
2stkstjerneanis

Mandelbunn:

150grmandler
150grmelis
4stkeggehvite

Iskrem:

4stkeggeplomme
150grmelis
5dlkremfløte
innkokt rabarbrasyltetøy




Kalorier og næringsinnhold i Rabarbraiskake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier228.276 047.33503.94Kcal
Protein2.9778.686.56gram
Karbohydrat28.60757.6763.14gram
Kostfiber2.4464.645.39gram
Fett10.79285.8523.82gram
Mettet fett4.98131.9310.99gram
Salt0.051.320.11gram
Pris på oppskriftenKr 5.76Kr 152.59Kr 12.72.-
Hele oppskriften veier2 649 totalt2 649 pr porsj221 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Rabarbrasyltetøy
Trekk skinnet av rabarbraen hvis det er tykt. Del stilkene i biter à ca 2 cm.
Kok opp rabarbra, sukker og vann i en kjele ved middels varme. Tilsett vaniljesukker, hel kanel og stjerneanis og la det hele småkoke til syltetøyet har kokt inn til en tykk masse. Dette kan ta opptil 2 timer. Syrligheten på rabarbra er varierende. Smak på syltetøyet under kokeprosessen og tilsett mer sukker hvis nødvendig.
Rør av og til og ofte mot slutten, slik at syltetøyet ikke brenner seg fast. Avkjøles og settes kaldt. Syltetøyet kan lages flere dager i forveien i forhold til resten av kaken.

Mandelbunn
1. Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvite og skjær dem forsiktig inn i mandelblandingen.
2. Dekk bunnen av en (24 cm i diameter) kakeform med bakepapir og hell røren over. Stek kaken ved 160 ºC i 25–30 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

Iskrem
Pisk egg og melis til stiv eggedosis.
Pisk kremfløten til krem.
Bland kremfløte og eggedosis og vend forsiktig inn rabarbrasyltetøyet. Ta frem formen med den avkjølte mandelbunnen og hell iskremblandingen over.

Frys kaken i minst 12 timer.
La kaken stå ca ½ time i kjøleskap før servering.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 27964)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskake
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-05
Oppdatert dato:2013-05-05
Lesere: 3378 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbraiskake.Rabarbraiskake.
Denne retten har 228,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.