F.eks.:
Kokte poteter
sølvløk
sylteagurk
maiskorn
oliven
sprøstekt bacon i skiver
gul ost
Fremgangsmåte:
Kok potetene såvidt møre. Til raclette er mandelpoteter veldig godt, men andre sorter kan utmerket godt brukes. Ha sølvløk, sylteagurk skåret i små terninger, maiskort og oliven i små serveringsskåler. Skjær osten i tykke skiver slik at de passer i smelteskålene på raclette-jernet og sprøstek baconskivene.
Raclette-jernet har man midt på bordet, slik at det er tilgjengelig for alle. Legg osten i smelteskålene, og mens osten smelter forsyner gjestene seg med alle ingrediensene, og heller den smeltede osten over til slutt.
Poteter, sølvløk og sylteagurk er ingredienser som alltid må taes med, men ellers kan du variere med sjampinjong i skiver, slangeagurk i biter, kokt skinke, ananas i biter, ansjosfileter, reker, tomatskiver og forskjellige varianter av ost som sveitser, norwegia, port salut, ridderost og nøkkelost, m.m.