Rapphøns på fjellvis inneholder
114 Kalorier,
5 g Karbo,
10 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Rapphøns på fjellvis har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rapphøns på fjellvis er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5496 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rapphøns på fjellvis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 113.57 | 560.01 | Kcal |
Protein | 10.35 | 51.04 | gram |
Karbohydrat | 4.54 | 22.39 | gram |
Kostfiber | 2.12 | 10.45 | gram |
Fett | 5.53 | 27.27 | gram |
Mettet fett | 2.06 | 10.16 | gram |
Salt | 0.64 | 3.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.66 | Kr 42.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 972 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,99 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Ha på salt og pepper og fyll dem med persillekvister.
Smelt matfettet i en liten langpanne eller ildfast form. Legg i rapphønsene og pensle med fettet. Stek på rist nederst i ovnen ved 200 C i 30-40 minutter.
Ta opp fuglene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen over i en kjele. Tilsett eventuelt buljong til riktig mengde. Tilsett fløten og gi blandingen et oppkok. Jevn den med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. La osten smelte i under omrøring. Gi sausen et oppkok.
Skrell kålrot og gulrot mens fuglene stekes. Strimle rotfruktene grovt f.eks. med foodprosessorens grove rivjern. Strimle også squashen. Fres det grønne noen minutter i matfettet.
Server rapphønsene oppskåret med grønnsakfreset, sausen og eventuelt kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8111)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.