Rapphøns på fjellvis



Rapphøns på fjellvis inneholder 114 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Rapphøns på fjellvis har beregnet å ha følgende allergener Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rapphøns på fjellvis er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 5496 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkrapphøns, 600-800 g
1tssalt
1krmpepper
1kvist(er)persille
2ssmargarin eller smør

Saus:

3dlsjy og buljong
1dlfløte
1tsmaizena
100grmysost

Rotfres:

250grkålrot
1stkgulrot
1stksquash
2ssmargarin eller smør
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Rapphøns på fjellvis!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113.57560.01Kcal
Protein10.3551.04gram
Karbohydrat4.5422.39gram
Kostfiber2.1210.45gram
Fett5.5327.27gram
Mettet fett2.0610.16gram
Salt0.643.16gram
Pris på oppskriftenKr 8.66Kr 42.70Kroner
Hele oppskriften veier1 972 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo15,99 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglene og ta ut innmaten. Skyll og tørk dem. Ha på salt og pepper og fyll dem med persillekvister.

Smelt matfettet i en liten langpanne eller ildfast form. Legg i rapphønsene og pensle med fettet. Stek på rist nederst i ovnen ved 200 C i 30-40 minutter.

Ta opp fuglene og hold dem varme under aluminiumsfolie. Sil sjyen over i en kjele. Tilsett eventuelt buljong til riktig mengde. Tilsett fløten og gi blandingen et oppkok. Jevn den med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. La osten smelte i under omrøring. Gi sausen et oppkok.

Skrell kålrot og gulrot mens fuglene stekes. Strimle rotfruktene grovt f.eks. med foodprosessorens grove rivjern. Strimle også squashen. Fres det grønne noen minutter i matfettet.

Server rapphønsene oppskåret med grønnsakfreset, sausen og eventuelt kokte poteter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8111)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.