1 kg Gilde ribbeside
2 ss pistasjenøtter
2 ss hasselnøtter
2 ss tørkede aprikoser
1 stk rødkål
1 stk flaske eplemost
2 dl ribbefett
2 ss sukker
½ dl eplesidereddik
1 ts karve
Salt & pepper
Fremgangsmåte:
Ribbesiden benes ut og svoren rutes- Krydre med salt og pepper på begge sider.
Nøttene og aprikosene grovhakkes, blandingen legges på midten av ribben og rulles sammen. Knyt hyssing stramt rundt ribberullen slik at fyllet ikke faller ut. Sørg for at svoren dekker rundt hele rullen.
Ribberullen stekes midt i ovnen på 250 grader i 20 minutter. Skru deretter ned til 190 grader og stek til den har 70 grader kjernetemperatur (bruk steketermometer). La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp.
Rødkålen finsnittes, ha den i en kjele sammen med ribbefettet. La kjelen syde slik at kålen faller sammen før du har i resten av ingrediensene. Kok rødkålen mør, ca 1 time. Smak så til med salt og pepper.
Det hele serveres med Gilde medisterpølser stekt i smør med hvitløk og timian. Glem ikke gode kokte poteter og ribbesky.