Fotograf:
Matprat.no
Mormors beste skinkestek inneholder
74 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Mormors beste skinkestek har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mormors beste skinkestek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 36 lesere
Lesere:
100949 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Mormors beste skinkestek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 74.07 | 452.60 | Kcal |
Protein | 9.39 | 57.38 | gram |
Karbohydrat | 1.79 | 10.94 | gram |
Kostfiber | 0.44 | 2.69 | gram |
Fett | 3.00 | 18.33 | gram |
Mettet fett | 1.26 | 7.70 | gram |
Alkohol | 0.21 % | | | |
Salt | 0.60 | 3.65 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.70 | Kr 22.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 444 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Følg hovedoppskriften på skinkestek, men legg store biter av løk og gulrøtter i langpannen sammen med steken.
Saus:
1. Brun smør og mel under stadig omrøring.
2. Spe med sjyen.
3. Tilsett soya og laurbærblad og la sausen trekke ca 10 min.
4. Smak til med rødvin, salt og pepper.
5. Server steken med kokte poteter, saus og f.eks. grønne bønner, blomkål, gulrøtter eller annet av høstens grøde.
Slik får du saftig kjøtt og sprø svor:
Steketiden på en skinkestek er avhengig av tykkelsen på kjøttet. Derfor er det eneste riktige å bruke steketermometer. Da vet du når steken er ferdig. Stikk termometeret inn mot kjernen av steken, og pass på at spissen ikke berører ben eller fett. Skinkesteken stekes ved 125°C. Den er rosastekt når termometeret viser 72°C, og gjennomstekt når termometerert viser 76°C. Ribbe stekes ved 175°C. Flatribbe er ferdig etter ca 2-2 1/2 time. Midtribbe etter ca 3 timer.
Slik får du sprø svor:
1. Gni ribben eller steken inn med salt og pepper og la den ligge kaldt med svorsiden ned i et par døgn.
2. Stikk inn et steketermometer i kjøttet. Forvarm ovnen til 230°C. Ha 2 dl vann i langpannen og legg ribben eller steken med svorsiden ned i vannet. Dekk med aluminiumsfolie, sett den i ovnen og la den dampe godt i ca 20 minutter.
3. Senk temperaturen til 125°C for stek og 175°C for ribbe. Ta av folien, snu ribben/steken og stek den med svorsiden opp. Plassér gjerne langpannen litt høyt oppe i ovnen. En god overvarme gir lettere sprø svor. Bruk grillen eller skru opp termostaten til høyeste temperatur mot slutten av steketiden.
4. La steken/ribben få hvile i 15 minutter før du skjærer den opp, ellers vil mye av kjøttsaften renne ut.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 19502)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-05-11
Oppdatert dato:2005-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift