Fotograf:Mari Svenningsen Med denne saftige og dekorative skinkesteken, som også har smak av julens krydder, imponerer du lett dine gjester. Sett gjerne ditt eget preg på retten ved å smøre en hjemmelaget sennep på steken.
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skinkestek med sennep og aprikos!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Enhet
Kalorier
144.05
444.39
Kcal
Protein
18.84
58.12
gram
Karbohydrat
6.69
20.64
gram
Kostfiber
1.12
3.46
gram
Fett
4.41
13.60
gram
Mettet fett
1.41
4.35
gram
Salt
0.72
2.22
gram
Pris på oppskriften
Kr 10.64
Kr 32.82
Kroner
Hele oppskriften veier
1 851
gr totalt
gram
Fremgangsmåte:
1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med smør. Legg det over i en ildfast form.
Bruk gjerne hyssing og surr opp kjøttet. Da får du en penere fasong, som også vil gi deg et jevnere stekeresultat. Gjør du dette må hyssingen fjernes før kjøttet smøres med sennep.
2. Stikk inn et steketermometer, og sett formen inn i stekeovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt når steketermometeret viser 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C.
3. Legg aprikos i vann i 5-10 minutter slik at de blir myke. Del dem deretter i to og stikk inn en nellikspiker i hver av de halve aprikosene.
4. Ta ut kjøttet når steketermometeret viser ca. 68 °C, smør på sennep og legg på aprikosene. Se til at nellikspikrene fester seg i kjøttet. Dryss mandelflak på toppen og sett formen tilbake i stekeovnen.
5. Øk temperaturen på stekeovn til 200 °C, og stek videre til mandlene har fått en fin brunfarge og kjøttet har ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 15-20 minutter før du skjærer i det.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 30845)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2015-12-27
Oppdatert dato:2015-12-27
Lesere: 2273 totalt.