Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Porchetta med stekt eple og rosenkål oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Porchetta med stekt eple og rosenkål



Porchetta med stekt eple og rosenkål oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!

Oppskriften inneholder 227 Kalorier, 3 g Karbo, 9 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Porchetta med stekt eple og rosenkål er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2kgtynnribbe
4tssalt
2tskvernet pepper

Fyll

0,75bunt(er)grovhakket bladpersille
75grpistasjnøtter
50grtørkede tranebær
3feddrevet hvitløk
1stksitron, skall og saften

Stekte epler og rosenkål:

400grrosenkål
1stkspisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
3stkrødt, syrlig eple
2sssmør til steking
0,25bunt(er)bladpersille




Kalorier og næringsinnhold i Porchetta med stekt eple og rosenkål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier226.521 466.91Kcal
Protein8.5855.56gram
Karbohydrat2.9018.78gram
Kostfiber1.479.52gram
Fett19.74127.83gram
Mettet fett7.3347.47gram
Salt0.805.17gram
Pris på oppskriftenKr 6.86Kr 44.42Kr .-
Hele oppskriften veier3 886 totalt648 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovn til 125 °C.

Legg ribben med svoren opp. Bruk en skarp kniv og skjær svoren av ribben. Behold mest mulig av fettet på ribben, da beholder ribben saftigheten under steking.
Når svoren er tatt bort. Rut forsiktig fettet med en spiss liten kniv. Ikke skjær helt ned til kjøttet.
Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.

Lag fyll.
Grovhakk bladpersille, pistasjenøtter og tranebær, og ha alt i en bolle sammen med revet hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Bland det godt sammen.
Del ribben i to lag, som henger sammen i enden. Legg stykket med "svorsiden" ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av der det rutede fettlaget er, slik at fettet som er rutet kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 72 °C, 2-3 timer.

Rens og del rosenkål i to, kål og epler i store biter. Fres kål og epler i en stekepanne med smør til det begynner å bli mørt og har fått en gyllen farge. Ha i bladpersille og smak til med salt og pepper. Du kan også legge grønnsakene i langpanneformen i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.

Dersom du har en ribberull med et godt fettlag på utsiden og vil ha litt ekstra "crisp" på fettet, sett opp temperaturen til 230 °C de siste 2-3 minuttene av steketiden. Følg med hele tiden slik at rullen ikke blir brent.

La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34847)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2019-11-27
Oppdatert dato:2019-11-27
Lesere: 1136 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Osteboller med pulled pork.Osteboller med pulled pork.
Denne retten har 184,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Alt i en form.Alt i en form.
Denne retten har 101,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vitakrydret svinefilet med tomatsalat.Vitakrydret svinefilet med tomatsalat.
Denne retten har 165,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soyaglasert ribbe på spyd.Soyaglasert ribbe på spyd.
Denne retten har 379,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam med sopp.Fylt svinekam med sopp.
Denne retten har 122,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.Ribbe med spicy kinakål og kikertmos.
Denne retten har 241,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert skinke 2.Glasert skinke 2.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekam med grønnkålsalat.Svinekam med grønnkålsalat.
Denne retten har 145,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 115,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gullgravergrateng.Gullgravergrateng.
Denne retten har 109,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knoker på tysk.Knoker på tysk.
Denne retten har 119,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert juleskinke.Glasert juleskinke.
Denne retten har 131,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med asiatisk glaze.Ribbe med asiatisk glaze.
Denne retten har 172,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert skinke.Sennepsgratinert skinke.
Denne retten har 74,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.
Denne retten har 116,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.