Porchetta med stekt eple og rosenkål



Porchetta med stekt eple og rosenkål oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Har du tynnribbe kan du lage denne ribberullen, fylt med tranebær, pistasjenøtter, urter og hvitløk. Italienerne kaller det Porchetta, vi kaller det snadder!

Oppskriften inneholder 226 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 20 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Porchetta med stekt eple og rosenkål er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5133 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
2kgtynnribbe
4tssalt
2tskvernet pepper

Fyll

0,75bunt(er)grovhakket bladpersille
75grpistasjnøtter
50grtørkede tranebær
3feddrevet hvitløk
1stksitron, skall og saften

Stekte epler og rosenkål:

400grrosenkål
1stkspisskål, nykål, sommerkål , eventuelt 1/2 stk hvitkål
3stkrødt, syrlig eple
2sssmør til steking
0,25bunt(er)bladpersille




Kalorier og næringsinnhold i Porchetta med stekt eple og rosenkål med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier226.161 464.57Kcal
Protein8.4654.79gram
Karbohydrat2.9018.78gram
Kostfiber1.539.91gram
Fett19.74127.83gram
Mettet fett7.3447.53gram
Salt0.805.18gram
Pris på oppskriftenKr 6.86Kr 44.42Kr .-
Hele oppskriften veier3 886 totalt648 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo5,12 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovn til 125 °C.

Legg ribben med svoren opp. Bruk en skarp kniv og skjær svoren av ribben. Behold mest mulig av fettet på ribben, da beholder ribben saftigheten under steking.
Når svoren er tatt bort. Rut forsiktig fettet med en spiss liten kniv. Ikke skjær helt ned til kjøttet.
Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut.

Lag fyll.
Grovhakk bladpersille, pistasjenøtter og tranebær, og ha alt i en bolle sammen med revet hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Bland det godt sammen.
Del ribben i to lag, som henger sammen i enden. Legg stykket med "svorsiden" ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av der det rutede fettlaget er, slik at fettet som er rutet kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 72 °C, 2-3 timer.

Rens og del rosenkål i to, kål og epler i store biter. Fres kål og epler i en stekepanne med smør til det begynner å bli mørt og har fått en gyllen farge. Ha i bladpersille og smak til med salt og pepper. Du kan også legge grønnsakene i langpanneformen i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.

Dersom du har en ribberull med et godt fettlag på utsiden og vil ha litt ekstra "crisp" på fettet, sett opp temperaturen til 230 °C de siste 2-3 minuttene av steketiden. Følg med hele tiden slik at rullen ikke blir brent.

La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34847)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2019-11-27
Oppdatert dato:2019-11-27


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade.Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelad.
Denne retten har 111,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 4.Fylt svinekam 4.
Denne retten har 127,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med fiken og mandler.Skinkestek med fiken og mandler.
Denne retten har 127,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svinefilet.Helstekt svinefilet.
Denne retten har 100,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porchetta med chimichurri.Porchetta med chimichurri.
Denne retten har 321,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe med sprø svor.Juleribbe med sprø svor.
Denne retten har 246,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Alt i en form.Alt i en form.
Denne retten har 101,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbenstek.Ribbenstek.
Denne retten har 81,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnskokt ribbe.Ovnskokt ribbe.
Denne retten har 187,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.Vepro-knedlo-zelo fra Tsjekkia.
Denne retten har 116,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret svinefilet - lavkalori.Urtekrydret svinefilet - lavkalori.
Denne retten har 219,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svineribbe.Helstekt svineribbe.
Denne retten har 255,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 125,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff med kinakål og pesto.Skinkebiff med kinakål og pesto.
Denne retten har 83,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Taco med julesmaker.Taco med julesmaker.
Denne retten har 109,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.