Fotograf:
Matprat.no
En godt krydret svinefilet med varm spinat- og aspargessalat, toppet med sprø løk og valnøtter - det er godt det! Oppskriften inneholder
121 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2755 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 121.10 | 607.57 | Kcal |
Protein | 12.87 | 64.57 | gram |
Karbohydrat | 1.38 | 6.92 | gram |
Kostfiber | 1.18 | 5.92 | gram |
Fett | 6.86 | 34.42 | gram |
Mettet fett | 2.47 | 12.39 | gram |
Salt | 0.62 | 3.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.92 | Kr 59.80 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 007 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Varm hele krydder i en tørr stekepanne til de “popper” og knus dem deretter lett i en morter. Bland inn salt. Dryss krydderblandingen på et ark matpapir og rull kjøttet i blandingen.
2. Brun kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne med olje/margarin, legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek kjøttet på 125 °C til kjernetemperaturen viser 65 °C. Hvil kjøttet i minst 10 minutter før du skjærer i det.
3. Bland geitost, crème fraiche og estragon sammen til en dressing. La den stå en stund før servering for å trekke smak.
4. Ha rødløk i en bolle, hell over sitronsaft og la det stå i minst 30 minutter.
5. Rist valnøtter i en tørr stekepanne til de får litt farge, sett pannen til side og dryss over litt salt.
6. Skrell asparges og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter avhengig av tykkelse. Ha dem over i isvann, det stopper kokeprosessen og bevarer den pene grønnfargen.
7. Ha hvitløk og spinat i en stekepanne med olje, vend forsiktig til spinaten faller sammen. Gjør dette i to omganger. Tilsett asparges delt i to, rødløk og valnøtter. Smak til med salt og pepper.
Skjær krydret svinefilet i skiver og server med varm spinatsalat og geitostkrem .
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31483)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2014-06-08
Oppdatert dato:2014-06-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift