Fotograf:Mari Svenningsen Det tsjekkiske kjøkkenet innbyr ikke direkte til de mest romantiske og fargerike middagene. Her går det mye i svinekjøtt med knødel og surkål. Og øl dertil. Tsjekkerne elsker øl, og her drikke man nok mest øl i hele verden. Det vanligste er svetlé pivo, et lyst fatøl. Men prøv gjerne en tmávé pivo, det sterke, mørke ølet. Be om en pivni syr ved siden av, en slags velduftende ost som serveres med sennep og løk. Skal du gjøre som tsjekkerne, moser du det hele og skvetter litt øl over.
Oppskriften inneholder 117 Kalorier, 14 g Karbo, 5 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Svinekam:
1. Smør inn svinekammen med salt og karve. Legg den i en langpanne og hell vann i bunn.
2. Stekes på 125 grader i 1-1 1/5 timer.
3. Øs vannet over kammen noen ganger under stekingen. Ta vare på sjyen, den brukes som saus.
Tradisjonell tsjekkisk knødel:
1. Bland mel med salt. Tilsett bakebulver og melk med pisket egg og arbeid deigen sammen.
2. Del rundstykkene i biter og bland dem inn i deigen.
3. Del deigen i to og form dem i to store ruller.
4. Kok dem i saltvann i ca. 25 minutter. Ta de forsiktig opp av vannet og prikk de med en gaffel for å slippe varmen ut og skjær dem opp i skiver. Serveres varme.
Tsjekkisk surkål:
1. Skjær kålen i strimler og la det koke i 15 minutter.
2. Stek løk i skiver brunt i en stekepanne. Ha løken over sammen med kålen. Tilsett karve, salt og eddik.
3. Fyll eventuelt på med mer vann og la det koke under lokk til kålen har blitt myk.
4. Rasp opp poteten og ha det over i kålen. Smak til med sukker, salt og eventuelt mer eddik.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 23848)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Tsjekkia Innlagt dato:2007-06-09
Oppdatert dato:2022-06-20