Fotograf:Veslemøy Vråskar Den gode gamle klassikeren de aller fleste av oss kjenner. Server med kokte poteter og cidersaus, og du har et godt festmåltid.
Oppskriften inneholder 63 Kalorier, 6 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Rut svoren. Skjær godt ned i fettet, men ikke i kjøttet. Gni steken inn med salt og pepper, gjerne dagen i forveien.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
Del gulrot i grove biter, løk i båter og legg dem i en form sammen med steken. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann (dette blir kraft til sausen). Dekk formen med aluminiumfolie.
Forvarm stekeovn til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter til svoren begynner å sprike.
Fjern folien og skru ned temperaturen til 175 °C. Stikk et steketermometer inn i steken og stek videre til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt eller 74 °C for gjennomstekt. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene, for å få sprø svor. Sil kraften og spar den til sausen. La steken hvile i 15-20 minutter.
Sett over potet til koking.
Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.
Server skinkesteken med cidersaus og kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 36029)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2021-11-08
Oppdatert dato:2021-11-08