Ribbe med italienske smaker



Ribbe med italienske smaker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Hvorfor ikke la den tradisjonelle ribba få selskap av noen velkjente middelhavs-smaker? Både pesto, tomat og oliven er ypperlig tilbehør ribba. Ribba kan serveres som en tapasrett, slik det gjøres på tradisjonelt vis.

Oppskriften inneholder 259 Kalorier, 1 g Karbo, 11 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ribbe med italienske smaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3429 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgribbe
3tssalt
2tspepper
2dlvann

Pesto:

1bunt(er)frisk basilikum
2sspinjekjerner
3feddhvitløk
1dloliven
50grrevet parmesan
0,5tssalt
0,25tspepper

Tilbehør:

20stkcherrytomat
300groliven




Næringsdeklarasjon for Ribbe med italienske smaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier259.222 030.10Kcal
Protein11.0486.46gram
Karbohydrat0.685.33gram
Kostfiber0.695.40gram
Fett23.44183.57gram
Mettet fett7.9462.18gram
Salt1.7213.46gram
Pris på oppskriftenKr 6.88Kr 53.88Kroner
Hele oppskriften veier3 133 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,04 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.

Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.

Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en food-prosessor, morter eller med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper Del tomater i to på midten.

Server skiver av stekt ribbe med oliven, tomater og pesto. En god salat smaker også godt til ribba.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32720)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-12-17
Oppdatert dato:2016-12-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Svinesteik med surkål og poteter.Svinesteik med surkål og poteter.
Denne retten har 105,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell skinkestek.Tradisjonell skinkestek.
Denne retten har 67,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus.Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus.
Denne retten har 198,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Formsterk svinebiff.Formsterk svinebiff.
Denne retten har 79,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede ribben.Grillede ribben.
Denne retten har 338,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 114,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekam med svisker og julecouscous.Svinekam med svisker og julecouscous.
Denne retten har 156,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glaserte aprikoser og persillerot.Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glas.
Denne retten har 96,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe stek gammel oppskrift.Ribbe stek gammel oppskrift.
Denne retten har 245,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fleskerull med svisker.Fleskerull med svisker.
Denne retten har 500,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 50,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet oelek.Svinefilet oelek.
Denne retten har 87,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe med sprø svor.Juleribbe med sprø svor.
Denne retten har 246,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med rødvinsaus og svisker.Skinkestek med rødvinsaus og svisker.
Denne retten har 133,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne glutenfri.Lasagne glutenfri.
Denne retten har 172,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svineribbe 5.Svineribbe 5.
Denne retten har 158,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.