Ribbe med italienske smaker



Ribbe med italienske smaker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Hvorfor ikke la den tradisjonelle ribba få selskap av noen velkjente middelhavs-smaker? Både pesto, tomat og oliven er ypperlig tilbehør ribba. Ribba kan serveres som en tapasrett, slik det gjøres på tradisjonelt vis.

Oppskriften inneholder 259 Kalorier, 1 g Karbo, 11 g Protein og 23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ribbe med italienske smaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3866 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgribbe
3tssalt
2tspepper
2dlvann

Pesto:

1bunt(er)frisk basilikum
2sspinjekjerner
3feddhvitløk
1dloliven
50grrevet parmesan
0,5tssalt
0,25tspepper

Tilbehør:

20stkcherrytomat
300groliven




Næringsdeklarasjon for Ribbe med italienske smaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier259.222 030.10Kcal
Protein11.0486.46gram
Karbohydrat0.685.33gram
Kostfiber0.695.40gram
Fett23.44183.57gram
Mettet fett7.9462.18gram
Salt1.7213.46gram
Pris på oppskriftenKr 6.88Kr 53.88Kroner
Hele oppskriften veier3 133 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,04 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.

Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.

Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en food-prosessor, morter eller med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper Del tomater i to på midten.

Server skiver av stekt ribbe med oliven, tomater og pesto. En god salat smaker også godt til ribba.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32720)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2016-12-17
Oppdatert dato:2016-12-17


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grateng med skinke og makaroni.Grateng med skinke og makaroni.
Denne retten har 105,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter med honning, lime og soya.Nakkekoteletter med honning, lime og soya.
Denne retten har 210,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek med sprø svor.Svinestek med sprø svor.
Denne retten har 129,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knoker på tysk.Knoker på tysk.
Denne retten har 120,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker.Juleskinke med ovnsbakte rotgrønnsaker.
Denne retten har 118,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbenstek.Ribbenstek.
Denne retten har 81,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert juleskinke.Gratinert juleskinke.
Denne retten har 272,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.
Denne retten har 96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam med aprikos.Fylt svinekam med aprikos.
Denne retten har 108,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter i form.Nakkekoteletter i form.
Denne retten har 183,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter.Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter.
Denne retten har 152,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svin- og brokkoligrateng.Svin- og brokkoligrateng.
Denne retten har 169,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 125,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff Provence.Skinkebiff Provence.
Denne retten har 111,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Texas-skinkeruller.Texas-skinkeruller.
Denne retten har 186,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.