Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Juleribbe oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Juleribbe



Juleribbe oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Juleribbe inneholder 368 Kalorier, 0 g Karbo, 14 g Protein og 35 g Fett pr 100 gr
Juleribbe har ingen allergener
Juleribbe er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 63 lesere
Lesere: 73119 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgribbe, Ca. 500 g ribbe per person
Ca 2,5tssalt
0,5tspepper




Næringsdeklarasjon for Juleribbe!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier367.861 856.54Kcal
Protein13.6869.04gram
Karbohydrat0.020.10gram
Kostfiber0.020.10gram
Fett34.78175.53gram
Mettet fett13.0866.01gram
Salt0.964.85gram
Pris på oppskriftenKr 6.50Kr 32.80Kroner
Hele oppskriften veier2 019 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo0,02 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Se etter at bena er saget helt over.

2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.
5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.
Nå er alt klart for damping og steking.

6. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.
7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200 °C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba severes med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967891)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-13
Oppdatert dato:2013-12-13


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Svinesteik med surkål og poteter.Svinesteik med surkål og poteter.
Denne retten har 124,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 125,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe med sprø svor.Juleribbe med sprø svor.
Denne retten har 246,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vitakrydret svinefilet med tomatsalat.Vitakrydret svinefilet med tomatsalat.
Denne retten har 160,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med fiken og mandler.Skinkestek med fiken og mandler.
Denne retten har 127,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 4.Fylt svinekam 4.
Denne retten har 127,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondeomelett med kjøttdeig av svin.Bondeomelett med kjøttdeig av svin.
Denne retten har 115,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk skinkestek med surkål.Klassisk skinkestek med surkål.
Denne retten har 129,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter i form.Nakkekoteletter i form.
Denne retten har 183,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus.Ribbe med ovnsbakte gulrøtter og rødvinssaus.
Denne retten har 197,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekam fylt med svisker og persille.Svinekam fylt med svisker og persille.
Denne retten har 102,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk skinkestek.Provencalsk skinkestek.
Denne retten har 71,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstekte grønnsaker.Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstek.
Denne retten har 85,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin.Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og ros.
Denne retten har 132,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt svinekam i form.Røkt svinekam i form.
Denne retten har 199,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.