Fotograf:
Magnus Thor Magnusson
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek inneholder
157 Kalorier,
1 g Karbo,
12 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 9 lesere
Lesere:
29303 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt svinenakke. svinekam eller skinkestek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 157.40 | 502.74 | Kcal |
Protein | 12.16 | 38.84 | gram |
Karbohydrat | 1.14 | 3.64 | gram |
Kostfiber | 0.08 | 0.26 | gram |
Fett | 11.56 | 36.92 | gram |
Mettet fett | 4.42 | 14.12 | gram |
Salt | 0.93 | 2.96 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.58 | Kr 11.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 916 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,89 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær bort svoren på skinken eller rut svoren.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Legg svinenakken, -kammen eller skinken med den fete siden opp i en ildfast form eller liten langpanne. Salt og krydre kjøttet. Stikk inn et kjøttermometer slik at hele røret dekkes, og spissen kommer i den tykkeste delen av kjøttet.
Plasser ovnsristen på nederste ribbe, sett inn kjøttet og stek i 90-105 minutter. Ta ut steken når termometeret viser riktig kjernetemperatur, 76 C.
Legg steken på et fat eller spekefjel. Dekk den med aluminiumsfolie og la den stå i 10-15 minutter. Da blir den lettere å skjære opp.
Mål sjyen, kok ut formen med vann og bland det i sjyen. Smak eventuelt til med smuldret buljongterning. Rør ut melet i litt vann, rør ned jevningen og kok sausen i 3-4 minutter. Smak den til med fløte.
Skjær løs kjøttet fra eventuelle ben. Skjær kjøttet i jevne skiver.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 11006)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift