Fotograf:Matprat.no Italiensk ribberull, også kalt Porchetta, fylles med deilige godsaker. I denne oppskriften har vi fylt ribben med sopp, urter, hvitløk og sitron- og serverer den med en smaksrik chimmichurri.
Forvarm stekeovn til 150 °C. .
Bruk en skarp, spiss kniv og skjær striper på 1-2 cm gjennom svoren, og litt ned i fettet. Ikke skjær helt igjennom til kjøttet.
Skjær ut bena på undersiden av ribben. Skjær langs begge sidene av bena, skjær så under, og vipp dem ut. .
Lag fyll. .
Riv opp østerssopp og stek den raskt i en panne med smør til den har fått en gyllen farge. Legg soppen over på en fjøl og kutt den i mindre biter. Ha den i en bolle. Finhakk løk og chili, grovhakk bladpersille og ha alt i bollen sammen med soppen. Ha i revet hvitløk og sitronskall. Press over stronsaft og bland alt godt sammen. .
Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned. Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.
Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd.
Smør en ildfast form med olje, legg i ribberullen. Stek ribberullen i stekeovnen til kjernetemperaturen er på 70 °C, ca. 2 timer. .
Lag chimichurri.. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor eller kjør det sammen med en stavmikser. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.
Vil du ha litt ekstra "spice" på sausen din ha i en finhakket grønn chili.
Sett opp temperaturen til 230 °C de siste minuttene av steketiden slik at svoren blir ekstra sprø. Følg med hele tiden slik at den ikke blir brent. .
La ribberullen hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34846)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2019-11-27
Oppdatert dato:2019-11-27