Fotograf:Sara Johannessen Det er utrolig digg å lage pulled pork fra bunnen av, med egen rub. Denne gode ruben er med gode julekryddere som nellik og allehånde. Resultatet av innsatsen blir en nice juleburger i brioche med syltet rødkål og rødkål-slaw.
Oppskriften inneholder 137 Kalorier, 12 g Karbo, 7 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Sennep, Spor-av-melk, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
2. Smør svinenakke med sennep og dryss over 2/3 deler av julerub. Legg kjøttet i en ildfast form og stek i ca. 8 timer, eller til kjernetemperaturen på kjøttet er 88 °C.
3. Lag syltet rødkål. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i strimler. Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Ha i rødålen når blandingen koker og sukkeret har løst seg opp. Trekk kjelen til side og avkjøl.
4. Lag rødkål-slaw. Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær rødkål i fine strimler. Ha strimlene i en bolle og strø på salt. Klem kålen litt sammen med saltet, slik at den blir litt mykere. Hell av eventuelt vann som samler seg i bunnen av skålen.
Bruk gjerne hansker når du klemmer kålen sammen ettersom rødkål lett setter farge på hendene.
5. Del rødløk i to, og skjær den i tynne skiver. Bland løkskivene med rødkålen. Rør sammen de øvrige ingrediensene i en bolle for seg, og vend deretter blandingen inn i kålen. La rødkål-slawen stå i kjøleskap frem til servering.
6. Riv kjøttet fra hverandre ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk rett og slett fingrene. Kjøttet er veldig varm, så pass på at du ikke brenner deg.
7. Hell eplejuice og eplecidereddik over det revne kjøttet, ha på resten av rubben og smak eventuelt til med salt.
8. Rist hamburgerbrød og sett sammen burgeren med spirer, rødkål-slaw, syltet kål og pulled pork.