Fotograf:Matprat.no Syrlig, søt og aromatisk appelsinmarmelade og hot cajunkrydder er en perfekt match til det salte baconet og den møre, milde svinefileten.
Oppskriften inneholder 112 Kalorier, 6 g Karbo, 9 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Sennep, Spor-av-lupiner, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Spor-av-sulfitt, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Forvarm stekeovnen til 125 °C.
Puss filetene for hinner og tørk det med litt kjøkkenpapir. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun filetene på alle sider. Sett til side.
Bland sammen krydder og brunt sukker og gni det godt inn i svinefiletene.
Slik lager du ditt eget cajunkrydder: bland sammen 2 ½ ss salt, 1 ss tørket oregano, 1 ss tørket timian, 1 ss løkpulver, ½ ss hvitløkpulver, 1 ss paprikapulver, 1 ss kajennepulver, 1 ss kvernet pepper. Oppbevar i et tett glass.
Pakk fileten i bacon og fest med små trepinner.
Varm stekepannen med litt mer olje og legg i den innpakkede fileten. Brun den på alle sider.
Flytt filetene over i en ildfast form.
Press marmeladen gjennom en fin sikt og bland det med sennep og olje. Pensle blandingen på filetene.
Plasser formen midt i ovnen. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av den største fileten og stek til termometeret viser 65 °C. Pensle med marmeladen et par ganger under stekingen.
Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 5-10 minutter før du skjærer det i tykke skiver.
Finsnitt rødkål og fennikel så tynt som mulig, med mandolin, ostehøvel eller en skarp kniv.
Skrell to klementiner og del dem i grove biter.
Kutt paprika i tynne strimler.
Press saften fra den siste klementinen i en skål og bland med resten av ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten og bland. La stå kaldt til servering.
Vend inn ruccola rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32742)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2016-12-19
Oppdatert dato:2016-12-19