Juleribbe. pølser og medisterkaker



Juleribbe, pølser og medisterkaker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Juleribbe, pølser og medisterkaker inneholder 204 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Juleribbe, pølser og medisterkaker har beregnet å ha følgende allergener Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Juleribbe, pølser og medisterkaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 6 lesere
Lesere: 24264 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
Ca 2,5kgribbe
3tssalt
Ca 0,75tspepper

Surkål:

750grhvit eller rød kål
2stkepler
1tssalt
Ca 1,5tskarve
Ca 2,5dlkraft
Ca 2tseddik
Ca 2tssukker

Medisterkaker

Ca 20stkmedisterkaker
1kgmedisterdeig
3tssalt
5sspotetmel
0,75tspepper
0,5tsmuskatnøtt
0,25tsingefær
5dlmelk
5porsjon(er)poteter




Næringsdeklarasjon for Juleribbe. pølser og medisterkaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier203.723 192.55Kcal
Protein10.33161.88gram
Karbohydrat4.7975.07gram
Kostfiber0.619.56gram
Fett15.78247.29gram
Mettet fett5.8992.30gram
Salt1.2619.76gram
Pris på oppskriftenKr 4.64Kr 72.71Kroner
Hele oppskriften veier7 836 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo9,4 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Se etter at bena er saget helt over.
2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.
4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.

5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.

6. Forvarm ovnen til 230°C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.

7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250°C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan eventuelt stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene, eller i stekepanna.

Serveres med kokte poteter, surkål, bakte epler og svisker.

Surkål:
1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft.
2. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom.
3. Smak til med eddik og sukker. Rør eventuelt inn litt fett fra ribba i surkålen før servering.

NB! Lages surkålen av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge.

Tips!
For å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribba tidligere på dagen. La ribba "sette" seg en stund før du deler den opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpanna sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200°C i ca. 30 minutter.

MEDISTERKAKER
Medisterkaker er fast følge til ribbe og julepølse på norske juletallerkener. Slik lager du selve farsen.

Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.
Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.

Tilsett potetmel og krydder.

Spe i resten av melken.
Form til runde kaker.
Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem i vann eller kraft.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20562)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-21
Oppdatert dato:2005-10-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Juleribbe.Juleribbe.
Denne retten har 367,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek.Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkest.
Denne retten har 157,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert skinke.Sennepsgratinert skinke.
Denne retten har 79,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med asiatisk glaze.Ribbe med asiatisk glaze.
Denne retten har 173,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt ribbe.Ovnsbakt ribbe.
Denne retten har 166,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek med sprø svor.Svinestek med sprø svor.
Denne retten har 129,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 2.Skinkegrateng 2.
Denne retten har 88,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter.Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter.
Denne retten har 152,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff Provence.Skinkebiff Provence.
Denne retten har 111,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet oelek.Svinefilet oelek.
Denne retten har 87,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med urtekrem.Innbakt svinefilet med urtekrem.
Denne retten har 143,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ungarsk ribbe.Ungarsk ribbe.
Denne retten har 277,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert juleskinke.Glasert juleskinke.
Denne retten har 130,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinebiff med hvitvinsaus.Svinebiff med hvitvinsaus.
Denne retten har 105,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk skinkestek.Provencalsk skinkestek.
Denne retten har 72,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.