Fotograf:
Matprat.no
Juleribbe, pølser og medisterkaker inneholder
204 Kalorier,
5 g Karbo,
10 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Juleribbe, pølser og medisterkaker har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Juleribbe, pølser og medisterkaker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 6 lesere
Lesere:
24264 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Juleribbe. pølser og medisterkaker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 203.72 | 3 192.55 | Kcal |
Protein | 10.33 | 161.88 | gram |
Karbohydrat | 4.79 | 75.07 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 9.56 | gram |
Fett | 15.78 | 247.29 | gram |
Mettet fett | 5.89 | 92.30 | gram |
Salt | 1.26 | 19.76 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.64 | Kr 72.71 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 7 836 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,4 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Se etter at bena er saget helt over.
2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.
3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.
4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.
5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.
Nå er alt klart for damping og steking.
6. Forvarm ovnen til 230°C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.
7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).
8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250°C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.
Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan eventuelt stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene, eller i stekepanna.
Serveres med kokte poteter, surkål, bakte epler og svisker.
Surkål:
1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft.
2. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom.
3. Smak til med eddik og sukker. Rør eventuelt inn litt fett fra ribba i surkålen før servering.
NB! Lages surkålen av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge.
Tips!
For å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribba tidligere på dagen. La ribba "sette" seg en stund før du deler den opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpanna sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200°C i ca. 30 minutter.
MEDISTERKAKER
Medisterkaker er fast følge til ribbe og julepølse på norske juletallerkener. Slik lager du selve farsen.
Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.
Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.
Tilsett potetmel og krydder.
Spe i resten av melken.
Form til runde kaker.
Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem i vann eller kraft.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20562)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-21
Oppdatert dato:2005-10-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift