Juleribbe. pølser og medisterkaker



Juleribbe, pølser og medisterkaker oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Juleribbe, pølser og medisterkaker inneholder 216 Kalorier, 5 g Karbo, 10 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Juleribbe, pølser og medisterkaker har beregnet å ha følgende allergener Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Juleribbe, pølser og medisterkaker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 2,5 poeng fra 6 lesere
Lesere: 20268 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 5 porsjoner
Ca 2,5kgribbe
3tssalt
Ca 0,75tspepper

Surkål:

750grhvit eller rød kål
2stkepler
1tssalt
Ca 1,5tskarve
Ca 2,5dlkraft
Ca 2tseddik
Ca 2tssukker

Medisterkaker

Ca 20stkmedisterkaker
1kgmedisterdeig
3tssalt
5sspotetmel
0,75tspepper
0,5tsmuskatnøtt
0,25tsingefær
5dlmelk
5porsjon(er)poteter




Næringsdeklarasjon for Juleribbe. pølser og medisterkaker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier216.463 392.20Kcal
Protein10.26160.79gram
Karbohydrat4.7975.07gram
Kostfiber0.558.62gram
Fett17.24270.17gram
Mettet fett7.04110.33gram
Salt1.2319.27gram
Pris på oppskriftenKr 4.64Kr 72.71Kroner
Hele oppskriften veier7 836 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo8,85 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Se etter at bena er saget helt over.
2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.
4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.

5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.

6. Forvarm ovnen til 230°C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.

7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).

8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250°C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan eventuelt stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene, eller i stekepanna.

Serveres med kokte poteter, surkål, bakte epler og svisker.

Surkål:
1. Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft.
2. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt innimellom.
3. Smak til med eddik og sukker. Rør eventuelt inn litt fett fra ribba i surkålen før servering.

NB! Lages surkålen av rødkål bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge.

Tips!
For å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribba tidligere på dagen. La ribba "sette" seg en stund før du deler den opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpanna sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200°C i ca. 30 minutter.

MEDISTERKAKER
Medisterkaker er fast følge til ribbe og julepølse på norske juletallerkener. Slik lager du selve farsen.

Medisterdeigen og melken bør ha samme temperatur. Elt medisterdeigen seig med salt.
Spe med melk, litt forsiktig i begynnelsen og øk etter hvert. Elt 2/3 av væsken inn i deigen. Pass på at deigen blir seig igjen mellom hver gang du sper på mer melk.

Tilsett potetmel og krydder.

Spe i resten av melken.
Form til runde kaker.
Brun og stek medisterkakene i panne og trekk dem i vann eller kraft.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20562)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-21
Oppdatert dato:2005-10-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Koteletter med eple og løkfyll.Koteletter med eple og løkfyll.
Denne retten har 269,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svineribbe 5.Svineribbe 5.
Denne retten har 158,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pinjekjerner, salat og kokt ris.Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pi.
Denne retten har 116,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribben på karamelliserte kidneybønner.Ribben på karamelliserte kidneybønner.
Denne retten har 203,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet oelek.Svinefilet oelek.
Denne retten har 84,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Alt i en form.Alt i en form.
Denne retten har 101,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekam med ovnsbakte gulrøtter.Svinekam med ovnsbakte gulrøtter.
Denne retten har 111,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nakkekoteletter med honning, lime og soya.Nakkekoteletter med honning, lime og soya.
Denne retten har 209,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med saus.Skinkestek med saus.
Denne retten har 69,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.Koteletter med urte- og hvitløksgrønnsaker.
Denne retten har 120,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og nøttesalat.Krydderstekt ytrefilet av svin med spinat- og.
Denne retten har 121,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk grillede koteletter.Provencalsk grillede koteletter.
Denne retten har 113,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinesteik med surkål og poteter.Svinesteik med surkål og poteter.
Denne retten har 124,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte svineschnitzler.Fylte svineschnitzler.
Denne retten har 95,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek 2.Skinkestek 2.
Denne retten har 84,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.