Fotograf:
Gilde
Braisert ribbe med eplekompott og portvinssaus inneholder
178 Kalorier,
5 g Karbo,
7 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Braisert ribbe med eplekompott og portvinssaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Braisert ribbe med eplekompott og portvinssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9866 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Braisert ribbe med eplekompott og portvinssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 178.47 | 1 142.01 | Kcal |
Protein | 6.99 | 44.73 | gram |
Karbohydrat | 4.85 | 31.03 | gram |
Kostfiber | 0.84 | 5.38 | gram |
Fett | 13.72 | 87.79 | gram |
Mettet fett | 5.54 | 35.45 | gram |
Alkohol | 0.85 % | | | |
Salt | 5.55 | 35.48 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.55 | Kr 48.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 560 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,87 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ribba:
Skjær svoren av ribba. Legg den i en form og gni den inn med pepper og grovkuttet rosmarin. Kutt hvitløken i to og grovkutt sjalottløk og gulrot , legg i formen. Hell over kraften og legg svoren på toppen av formen. Bak i ovnen på 160 grader i 3 timer. Kutt opp svoren i terninger mens den er varm og friter bitene i olje til de er sprø. Salt ribba før servering. Ta fettet av kraften og bruk til sausen.
Kompott:
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Grovkuttes og has i en kjele sammen med eplemost som dekker eplene. Kokes under omrøring til det er blitt en kompott. Smak til med salt.
Portvinssaus:
Kok sukkeret til karamell og tilsett eddik. Kok inn til en tykk masse og tilsett rødvin. Kok ned til 1/2 dl og tilsett kraft. Kok ned til passe smak, tilsett portvin og la koke i ca. 2 minutter til. Rør inn kaldt smør ved servering og smak til med salt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gilde
(Intern: 24644)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-02-02
Oppdatert dato:2008-02-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift