Fotograf:
Matprat.no
En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester. Oppskriften inneholder
102 Kalorier,
7 g Karbo,
10 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Sennep, Soya, Spor-av-Peanøtter, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2713 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 101.83 | 523.32 | Kcal |
Protein | 10.25 | 52.68 | gram |
Karbohydrat | 7.44 | 38.24 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 3.29 | gram |
Fett | 3.31 | 17.01 | gram |
Mettet fett | 1.29 | 6.63 | gram |
Salt | 0.78 | 4.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.40 | Kr 48.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 056 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 29,22 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen sitronskall, urtekrydder, fennikelfrø og olje i en liten skål. Gni fileten inn med blandingen og krydre med salt. Brun fileten godt på alle sider i stekepanne med smør.
2. Legg fileten over i en ildfast form og stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i stekeovn på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Hvil kjøttet i minimum 10 minutter før du skjærer i det.
3. Del plommer i to, ta ut stein og skjær i båter.
4. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med smør. Tilsett hvitløk, sukker, rødvinseddik, vann, soyasaus og krydder. Kok under omrøring i ca. 2 minutter.
5. Tilsett halvparten av plommene, sett på lokk og rør om av og til. Kok sausen på svak varme til plommene er myke og fruktsaften tykner. Sil og mos sausen gjennom et dørslag.
6. Kok opp sausen. Ha i resten av plommene og kok dem knapt møre.
Smak til med litt sukker om plommene er sure.
7. Kok aspargesbønner i en kjele med lettsaltet vann, 1-2 minutter. Avkjøl dem raskt i en bolle med isvann, da beholder de den fine grønnfargen. Bland sammen sjalottløk, olje og sitronsaft til en dressing, smak til med salt og pepper. Vend aspargesbønnene i dressingen.
Server saftig ytrefilet av svin med marinerte aspargesbønner og syrlig plommesaus. Pynt gjerne med noen kvister rosmarin eller estragon.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 31481)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2014-06-08
Oppdatert dato:2021-09-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift