Fotograf:
Matprat.no
Skinkestek med saus inneholder
70 Kalorier,
5 g Karbo,
8 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Skinkestek med saus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gjær, Spor-av-melk, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skinkestek med saus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skinkestek med saus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 69.95 | 501.91 | Kcal |
Protein | 7.59 | 54.46 | gram |
Karbohydrat | 4.73 | 33.94 | gram |
Kostfiber | 0.83 | 5.96 | gram |
Fett | 1.98 | 14.21 | gram |
Mettet fett | 0.67 | 4.81 | gram |
Alkohol | 0.17 % | | | |
Salt | 0.59 | 4.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.07 | Kr 29.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 7 175 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,04 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Rut svoren.
2. Gni steken inn med salt og pepper stikk i et steketermometer. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken.
3. Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 175 °C. Når steketermometeret viser 76°C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer). Har ikke svoren blitt sprø, kan du bruke grillen de siste minuttene.
4. La steken hvile mens du gjør ferdig tilbehør og saus.
Her får du 2 alternativer (til saus og tilbehør) som smaker godt sammen med steken:
Alternativ 1 - Cidersaus:
1. Finhakk løk og purre og fres det i en tørr stekepanne et par minutter.
2. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten.
3. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann og gi det et oppkok. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker.
Grønnsaksmiks:
Del grønnsakene i strimler eller store biter. Surr dem raskt i en varm panne i et par minutter. Dryss med salt og pepper.
Alternativ 2 - Solbærsaus:
1. Fres finhakket løk i en kjele med smør. Hell over kraft, solbærsirup og timian. La sausen småkoke i ca. 10 minutter og sil av.
2. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett jevningen mens du rører i sausen. Gi det et oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Hasselbackpoteter:
1. Skrell potetene og skjær bunnen flat slik at de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men slik at de fortsatt henger sammen i bunnen.
2. Sett dem i en smurt, ildfast form og pensle med smør. Strø på krydder og strøkavring og legg revet ost på toppen.
3. Stekes på 225 °C i 45-50 minutter til potetene har fått en fin og gyllen overflate.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 4 lesere
Lesere:
32191 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 19501)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-05-11
Oppdatert dato:2005-05-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift