Ribbe med sprø svor





Ribbe med sprø svor oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Steking av ribbe med sprø svor. Her er fremgangsmåten steg for steg for kun ribba. Husk at om en har tynnribbe kan du kutte litt på tiden den skal være i ovnen.

Oppskriften inneholder 296 Kalorier, 0 g Karbo, 14 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ribbe med sprø svor er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgfamilieribbe eller midtribbe
2tssalt
1tspepper
2dlvann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ribbe med sprø svor!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier296.161 641.10Kcal
Protein14.0978.08gram
Karbohydrat0.040.22gram
Kostfiber0.030.17gram
Fett26.62147.51gram
Mettet fett10.0255.52gram
Salt0.723.99gram
Pris på oppskriftenKr 5.51Kr 30.53Kroner
Hele oppskriften veier2 217 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ovn:
Ved damping: 230°C ca. 40 minutter
Ved steking: 200°C ca. 2 timer
For å oppnå sprøere svor: 250°C eller grill noen minutter

Slik gjør du:
Beregn ca 500 g ribbe per porsjon. Se etter at bena er saget helt over.
Rute svoren ved å skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking.

1. Gni inn ribba med salt og pepper 2-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Legg ribba i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett den kjølig. Det vil danne seg litt lake, noe som er helt normalt. Gni denne over ribba en gang om dagen, og snu den gjerne. Da trekker ribba til seg krydderet noe som gir en bedre smak på kjøttet.
2. Fjern aluminiumsfolien og legg ribba med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba og en unngår fuktige dammer som vil være til hinder for sprø svor.
3. Hell over ca 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.
4. Forvarm ovnen til 230°C. Sett ribba og midt i ovnen i ca. 45 min. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren blir myk.
5. Fjern folien, la asjetten ligge og slå ned temperaturen til ca 200°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre ca. 2 timer.
6. For å få enda sprøere svor: Sett langpanna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250°C eller bruk grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
7. La ribba hvile i ca 20. min slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Server ribbe med medisterkaker, julepølser, surkål, rødkål, epler med ripsgelé, svisker, sjy og kokte poteter. Vanlig tilbehør kan også være sennep, tyttebær og sylteagurker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 18720)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-12-27
Oppdatert dato:2017-12-27
Lesere: 19504 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt indrefilet med ratatouille.Helstekt indrefilet med ratatouille.
Denne retten har 56,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinefilet på en symfoni av grønnsaker.Svinefilet på en symfoni av grønnsaker.
Denne retten har 130,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke À la chiborn.Juleskinke À la chiborn.
Denne retten har 174,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinestek i ovn.Svinestek i ovn.
Denne retten har 75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus.
Denne retten har 101,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braiseret svinefilet.Braiseret svinefilet.
Denne retten har 62,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Innbakt svinefilet med sopp og løk.Innbakt svinefilet med sopp og løk.
Denne retten har 109,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin.Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og ros.
Denne retten har 132,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.Helstekt ytrefilet av svin med asiatisk vri.
Denne retten har 92,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med spennede fyll.Ribbe med spennede fyll.
Denne retten har 194,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam med sopp.Fylt svinekam med sopp.
Denne retten har 122,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekjøtt og grønnsaker i form.Svinekjøtt og grønnsaker i form.
Denne retten har 106,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sennepsgratinert juleskinke 2.Sennepsgratinert juleskinke 2.
Denne retten har 222,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med epler, svisker og rødkål.Ribbe med epler, svisker og rødkål.
Denne retten har 175,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.
Denne retten har 151,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.