Fotograf:Rosemarie Pettersen Steking av ribbe med sprø svor. Her er fremgangsmåten steg for steg for kun ribba. Husk at om en har tynnribbe kan du kutte litt på tiden den skal være i ovnen.
Oppskriften inneholder 296 Kalorier, 0 g Karbo, 14 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Ovn:
Ved damping: 230°C ca. 40 minutter
Ved steking: 200°C ca. 2 timer
For å oppnå sprøere svor: 250°C eller grill noen minutter
Slik gjør du:
Beregn ca 500 g ribbe per porsjon. Se etter at bena er saget helt over.
Rute svoren ved å skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking.
1. Gni inn ribba med salt og pepper 2-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Legg ribba i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett den kjølig. Det vil danne seg litt lake, noe som er helt normalt. Gni denne over ribba en gang om dagen, og snu den gjerne. Da trekker ribba til seg krydderet noe som gir en bedre smak på kjøttet.
2. Fjern aluminiumsfolien og legg ribba med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba og en unngår fuktige dammer som vil være til hinder for sprø svor.
3. Hell over ca 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.
4. Forvarm ovnen til 230°C. Sett ribba og midt i ovnen i ca. 45 min. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren blir myk.
5. Fjern folien, la asjetten ligge og slå ned temperaturen til ca 200°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre ca. 2 timer.
6. For å få enda sprøere svor: Sett langpanna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250°C eller bruk grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
7. La ribba hvile i ca 20. min slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.
Server ribbe med medisterkaker, julepølser, surkål, rødkål, epler med ripsgelé, svisker, sjy og kokte poteter. Vanlig tilbehør kan også være sennep, tyttebær og sylteagurker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 7 lesere
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 18720)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-12-27
Oppdatert dato:2017-12-27
Lesere: 20017 totalt.