Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Ribbe med sprø svor oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Ribbe med sprø svor



Ribbe med sprø svor oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
Steking av ribbe med sprø svor. Her er fremgangsmåten steg for steg for kun ribba. Husk at om en har tynnribbe kan du kutte litt på tiden den skal være i ovnen.

Oppskriften inneholder 296 Kalorier, 0 g Karbo, 14 g Protein og 27 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Ribbe med sprø svor er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgfamilieribbe eller midtribbe
2tssalt
1tspepper
2dlvann




Næringsdeklarasjon for Ribbe med sprø svor!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier296.161 641.10Kcal
Protein14.0978.08gram
Karbohydrat0.040.22gram
Kostfiber0.030.17gram
Fett26.62147.51gram
Mettet fett10.0255.52gram
Salt0.723.99gram
Pris på oppskriftenKr 5.51Kr 30.53Kroner
Hele oppskriften veier2 217 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ovn:
Ved damping: 230°C ca. 40 minutter
Ved steking: 200°C ca. 2 timer
For å oppnå sprøere svor: 250°C eller grill noen minutter

Slik gjør du:
Beregn ca 500 g ribbe per porsjon. Se etter at bena er saget helt over.
Rute svoren ved å skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking.

1. Gni inn ribba med salt og pepper 2-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Legg ribba i langpannen og dekk med aluminiumsfolie og sett den kjølig. Det vil danne seg litt lake, noe som er helt normalt. Gni denne over ribba en gang om dagen, og snu den gjerne. Da trekker ribba til seg krydderet noe som gir en bedre smak på kjøttet.
2. Fjern aluminiumsfolien og legg ribba med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba og en unngår fuktige dammer som vil være til hinder for sprø svor.
3. Hell over ca 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.
4. Forvarm ovnen til 230°C. Sett ribba og midt i ovnen i ca. 45 min. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren blir myk.
5. Fjern folien, la asjetten ligge og slå ned temperaturen til ca 200°C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre ca. 2 timer.
6. For å få enda sprøere svor: Sett langpanna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250°C eller bruk grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
7. La ribba hvile i ca 20. min slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Server ribbe med medisterkaker, julepølser, surkål, rødkål, epler med ripsgelé, svisker, sjy og kokte poteter. Vanlig tilbehør kan også være sennep, tyttebær og sylteagurker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 18720)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-12-27
Oppdatert dato:2017-12-27
Lesere: 19817 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Helstekt svinecarre med gresskarpure.Helstekt svinecarre med gresskarpure.
Denne retten har 137,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekrydret ribbe.Julekrydret ribbe.
Denne retten har 316,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret ribbe.Urtekrydret ribbe.
Denne retten har 324,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker.Estragonspekket svinekam med spennende grønns.
Denne retten har 110,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinesteik med surkål og poteter.Svinesteik med surkål og poteter.
Denne retten har 124,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell skinkestek.Tradisjonell skinkestek.
Denne retten har 66,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam med aprikos.Fylt svinekam med aprikos.
Denne retten har 107,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pulled pork med julerub.Pulled pork med julerub.
Denne retten har 137,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 3.Skinkegrateng 3.
Denne retten har 108,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 4.Fylt svinekam 4.
Denne retten har 127,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Five-spice ribbe med rødkålsalat.Five-spice ribbe med rødkålsalat.
Denne retten har 225,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk skinkestek med surkål.Klassisk skinkestek med surkål.
Denne retten har 129,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svinefilet.Helstekt svinefilet.
Denne retten har 100,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Texas-skinkeruller.Texas-skinkeruller.
Denne retten har 187,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porchetta med chimichurri.Porchetta med chimichurri.
Denne retten har 321,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.