Fotograf:
Matprat.no
Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært. Oppskriften inneholder
109 Kalorier,
7 g Karbo,
7 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klassisk skinkestek med surkål er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4208 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Klassisk skinkestek med surkål!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 108.94 | 895.83 | Kcal |
Protein | 7.32 | 60.19 | gram |
Karbohydrat | 7.02 | 57.73 | gram |
Kostfiber | 1.49 | 12.25 | gram |
Fett | 5.40 | 44.40 | gram |
Mettet fett | 2.25 | 18.50 | gram |
Salt | 0.77 | 6.35 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.28 | Kr 35.19 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 579 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,77 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form.
2. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den på grønnsakene i den ildfaste formen.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og sett den inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.
4. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C, dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
5. Finsnitt kål og del eple i båter.
6. Legg kål, eplebåter, salt og karve lagvis i en kjele. Hell på kraft. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt underveis. Smak til med eddik og sukker.
7. Skyll og rens tyttebær. Legg dem i en bolle sammen med sukker og la det stå noen minutter. Rør godt til sukkeret er oppløst.
8. Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en stekepanne med smør.
Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål, epler, svisker og rørte tyttebær. Kokt potet passer bra til denne klassiske retten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30844)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2013-12-16
Oppdatert dato:2013-12-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift