Klassisk skinkestek med surkål



Klassisk skinkestek med surkål oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Skinkestek med surkål er en god gammeldags tradisjonsrett som smaker himmelsk. Sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør, akkurat slik det alltid har vært.

Oppskriften inneholder 109 Kalorier, 7 g Karbo, 7 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Klassisk skinkestek med surkål er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere: 4208 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 8 porsjoner
2kgskinkestek uten ben
4tssalt
1tspepper
5dlvann
3stkgulrot
1stkløk

SURKÅL:

1,5kghodekål
4stkeple
2tssalt
4tskarve
5dlkjøttkraft
4tseddik, 7 %
4tssukker

RØRTE TYTTEBÆR:

500grtyttebær
200grsukker
4stkeple2 pk svisker




Næringsdeklarasjon for Klassisk skinkestek med surkål!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108.94895.83Kcal
Protein7.3260.19gram
Karbohydrat7.0257.73gram
Kostfiber1.4912.25gram
Fett5.4044.40gram
Mettet fett2.2518.50gram
Salt0.776.35gram
Pris på oppskriftenKr 4.28Kr 35.19Kroner
Hele oppskriften veier6 579 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo25,77 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form.
2. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den på grønnsakene i den ildfaste formen.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og sett den inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.

4. Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C, dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
5. Finsnitt kål og del eple i båter.
6. Legg kål, eplebåter, salt og karve lagvis i en kjele. Hell på kraft. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt underveis. Smak til med eddik og sukker.
7. Skyll og rens tyttebær. Legg dem i en bolle sammen med sukker og la det stå noen minutter. Rør godt til sukkeret er oppløst.
8. Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en stekepanne med smør.
Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver. Server med hjemmelaget surkål, epler, svisker og rørte tyttebær. Kokt potet passer bra til denne klassiske retten.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30844)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2013-12-16
Oppdatert dato:2013-12-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ovnskokt ribbe.Ovnskokt ribbe.
Denne retten har 187,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Familiens eplesvineri.Familiens eplesvineri.
Denne retten har 85,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtekrydret ribbe.Urtekrydret ribbe.
Denne retten har 324,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt ribbe.Ovnsbakt ribbe.
Denne retten har 165,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt svinekam 4.Fylt svinekam 4.
Denne retten har 127,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig svineburger med blå castello og coleslaw.Deilig svineburger med blå castello og colesl.
Denne retten har 181,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk skinkestek.Provencalsk skinkestek.
Denne retten har 71,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porchetta, italiensk ribberull.Porchetta, italiensk ribberull.
Denne retten har 339,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med bakte rødløk.Ribbe med bakte rødløk.
Denne retten har 321,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gullgravergrateng.Gullgravergrateng.
Denne retten har 109,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med asiatisk glaze.Ribbe med asiatisk glaze.
Denne retten har 173,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.
Denne retten har 151,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe, pølser og medisterkaker.Juleribbe, pølser og medisterkaker.
Denne retten har 205,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dansk ribbenstek.Dansk ribbenstek.
Denne retten har 120,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pinjekjerner, salat og kokt ris.Skinkebiff med appelsin- og mandarinsalat, pi.
Denne retten har 116,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.