Tilbered skinken etter anvisningen på innpakningen. Ovnen skal være 200°C. Fjern svoren på skinken, men behold spekket. Snitt terninger i spekket og sett hele kryddernelliker ned i hvert kryss. Gni inn så mye farin som mulig. Sett skinken i ovnen i ca. 15 minutter. Farinen skal smelte og karamellisere.
Kan serveres med stuede pastinakker og med sterk, god sennep.
Merianstuede pastinakker
Skrell pastinakkene og skjær dem i terninger. Kok opp salt, sukker og vann og la terningene småkoke til de er møre. Ta opp terningene med en hullskje og la dem dryppe av. Ta vare på 3 dl av kokevannet.
Smelt smøret i en gryte ved svak varme. Rør i melet og spe på med kokevann fra pastinakkene og fløte under omrøring. La det hele koke opp og deretter småkoke i 5 minutter. Krydre med salt, pepper og sukker. Legg i pastinakkterninger og merian og rør rundt. La det surre et par minutter slik at det blir varmt. Server pastinakkene til skinken
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 25358)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2008-12-12
Oppdatert dato:2018-12-17