Tilbered skinken etter anvisningen på innpakningen. Ovnen skal være 200°C. Fjern svoren på skinken, men behold spekket. Snitt terninger i spekket og sett hele kryddernelliker ned i hvert kryss. Gni inn så mye farin som mulig. Sett skinken i ovnen i ca. 15 minutter. Farinen skal smelte og karamellisere.
Kan serveres med stuede pastinakker og med sterk, god sennep.
Merianstuede pastinakker
Skrell pastinakkene og skjær dem i terninger. Kok opp salt, sukker og vann og la terningene småkoke til de er møre. Ta opp terningene med en hullskje og la dem dryppe av. Ta vare på 3 dl av kokevannet.
Smelt smøret i en gryte ved svak varme. Rør i melet og spe på med kokevann fra pastinakkene og fløte under omrøring. La det hele koke opp og deretter småkoke i 5 minutter. Krydre med salt, pepper og sukker. Legg i pastinakkterninger og merian og rør rundt. La det surre et par minutter slik at det blir varmt. Server pastinakkene til skinken
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 25358)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2008-12-12
Oppdatert dato:2018-12-17
Lesere: 2971 totalt.