Fotograf:
Matprat.no
Klassisk juleribbe med surkål og rødkål inneholder
152 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Klassisk juleribbe med surkål og rødkål har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klassisk juleribbe med surkål og rødkål er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4374 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Klassisk juleribbe med surkål og rødkål!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 151.53 | 1 897.91 | Kcal |
Protein | 6.91 | 86.55 | gram |
Karbohydrat | 2.87 | 35.95 | gram |
Kostfiber | 1.44 | 18.04 | gram |
Fett | 12.17 | 152.43 | gram |
Mettet fett | 4.62 | 57.87 | gram |
Salt | 0.50 | 6.22 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.15 | Kr 39.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 010 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,57 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gni ribben inn med salt og pepper 1–2 dager i forveien.
Legg ribben med svorsiden ned, hell 2 dl kokende vann i pannen, dekk med folie og stek midt i ovnen på 230 grader.
Etter 30 minutter snur du ribben med svorsiden opp. Fjern folien, senk varmen til 200 grader. La ribben steke i ytterligere 1–1 ½ time – avhengig av tykkelsen.
Bygg gjerne opp med en asjett under midten for å løfte midtstykket så ikke fette samler seg her.
Surkål
Legg en smørklatt i bunnen av en kjele.
Snitt kålen i tynne strimler og legg den lagvis med salt, karve og mel. Tilsett vann og terningen med klar kjøttsuppe, og kok i 45 minutter.
Tilsett mer væske hvis nødvendig. Smak til med eddik og sukker helt til slutt.
Rødkål
Snitt kålen fint og legg lagvis sammen med salt og karve i en kjele.
Tilsett kraft og eddik. Kok opp og la alt trekke i 45 min. Rør godt innimellom.
Smak til med sukker før du serverer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gladimat.no
(Intern: 29736)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-10-16
Oppdatert dato:2012-10-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift