Fotograf:Mari Svenningsen En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen. Vi har byttet ut det tradisjonelle tilbehøret med en spenstig grønnkålsalat med en deilig sesamdressing.
1. Forvarm stekeovn til 230 °C.
2. Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.
3. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter.
4. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketremometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill mot slutten av steketiden. Pass godt på, det tar 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.
5. Lag grønnkålsalat: Visp sammen tahini, varmt vann, sesamolje, soyasaus, finhakket hvitløk og risvineddik til en dressing. Smak til med salt og pepper.
6. Bland grønnkål og rødbetblader i en bolle, og tilsett et par spiseskjeer dressing. Bruk hendene og “masser” bladene til de blir myke og faller sammen, ca. 5 minutter. Sett bollen i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
7. Tilsett ruccula, skivet rødløk og resten av dressingen i grønnkålsalaten rett før servering, og bland forsiktig med hendene. Smak til med salt og pepper.
Server skiver av saftig svinekam sammen med den spennende grønnkålsalaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 31829)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Innlagt dato:2015-12-27
Oppdatert dato:2015-12-27