Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Ribbe med asiatisk glaze oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Ribbe med asiatisk glaze



Ribbe med asiatisk glaze oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, en glacé med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! En utradisjonell variant, men minst like god som klassikeren. Herlig!

Oppskriften inneholder 173 Kalorier, 3 g Karbo, 6 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Selleri, Sesam, Soya, Spor-av-Peanøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ribbe med asiatisk glaze er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgtynnribbe
2tssalt
1tspepper

Frisk salat:

2stkgulrot
6stkstilkselleri (stangselleri)
4stkvårløk
4ssgrovhakket frisk koriander
2ssristede sesamfrø
2ssolje
0,5tssalt
0,25sspepper

Glaze

4stksitrongress
3dlsøt soyasaus (kecap manis)
2ssriseddik
4ssbrunt sukker
4stkfinhakket grønn chili (uten frø)
6feddfinhakket hvitløk
2ssolje til steking
Ca 4cmrevet ingefær
1stklime, skallet
1stkhel kanel
2stkstjerneanis




Næringsdeklarasjon for Ribbe med asiatisk glaze!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172.842 221.19Kcal
Protein6.2680.45gram
Karbohydrat3.1941.00gram
Kostfiber1.4618.76gram
Fett14.68188.65gram
Mettet fett5.2467.34gram
Salt1.5620.01gram
Pris på oppskriftenKr 7.47Kr 96.00Kroner
Hele oppskriften veier5 140 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.
2. Skjær av beina på ribba.
3. Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Krydre med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form. Sett formen i stekeovn på 125°C i ca. 2 timer.
4. Lag glaze. Del sitrongress i to, og deretter i to på langs. Bland sammen søt soyasaus, riseddik og brunt sukker. Fres chili, hvitløk og sitrongress raskt i en varm stekepanne med olje. Hell blandingen av soya og sukker i pannen, tilsett revet ingefær og limeskall, kanelstang og stjerneanis. Rør alt sammen og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp.
5. Pensle ribba med glazen når det er ca. en halv time igjen av steketiden. Fortsett penslingen et par ganger til før ribba er ferdigstekt.
6. Skrell gulrot. Bruk skrelleren eller en ostehøvel og skjær gulrot og selleri i tynne strimler. Skjær vårløk i tynne strimler. Bland sammen grønnsaksstrimlene i en skål. Ha finhakket koriander, olje, ristede sesamfrø, salt og pepper i bollen og vend alt godt sammen.
7. Skru opp temperaturen i stekeovnen til 225 °C, og stek til ribba får en fin farge, 5-10 minutter. La ribba hvile i ca.15 minutter før du skjærer i den.
8. Pensle ribba en siste gang før servering. Plukk ut sitrongresset, kanelstang og stjerneanis fra glazen.

Server den deilige, klissete ribba med grønnsaksstrimler, resten av glazen og gjerne litt frisk koriander. Ris smaker også godt til.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32225)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2015-12-19
Oppdatert dato:2015-12-19
Lesere: 2832 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Svineribbe.Svineribbe.
Denne retten har 324,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek 2.Skinkestek 2.
Denne retten har 84,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt ribbe.Ovnsbakt ribbe.
Denne retten har 172,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkebiff med  kinakål og pesto.Skinkebiff med kinakål og pesto.
Denne retten har 83,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Formsterk svinebiff.Formsterk svinebiff.
Denne retten har 74,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gullgravergrateng.Gullgravergrateng.
Denne retten har 109,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade.Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelad.
Denne retten har 111,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt svinefilet med Tropisk saus.Helstekt svinefilet med Tropisk saus.
Denne retten har 114,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svin- og brokkoligrateng.Svin- og brokkoligrateng.
Denne retten har 197,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin.Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og ros.
Denne retten har 132,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.Klassisk juleribbe med surkål og rødkål.
Denne retten har 151,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glaserte aprikoser og persillerot.Juleskinke med rødkål, råstekte poteter, glas.
Denne retten har 95,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke À la chiborn.Juleskinke À la chiborn.
Denne retten har 173,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med sitrussalat og sennepskrem.Ribbe med sitrussalat og sennepskrem.
Denne retten har 232,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinitos.Svinitos.
Denne retten har 164,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.