Fotograf:
Knut Pettersen
Jule ribbe 2 inneholder
326 Kalorier,
0 g Karbo,
15 g Protein og
29 g Fett pr 100 gr
Jule ribbe 2 har ingen allergener
Jule ribbe 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,6 poeng fra 12 lesere
Lesere:
13459 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jule ribbe 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 325.60 | 1 640.41 | Kcal |
Protein | 15.49 | 78.04 | gram |
Karbohydrat | 0.02 | 0.10 | gram |
Kostfiber | 0.02 | 0.10 | gram |
Fett | 29.28 | 147.52 | gram |
Mettet fett | 11.02 | 55.52 | gram |
Salt | 0.79 | 3.99 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.05 | Kr 30.48 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 015 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 0,02 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Beregn ca. 500 g ribbe per person. Se etter at bena er saget helt over.
2. Slik lager du ruter på svoren: Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettes å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.
3. Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.
4. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner nemlig det smeltede fettet bort fra ribba). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.
5. Hell over ca. 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie.
Nå er alt klart for damping og steking.
6. Forvarm ovnen til 230° C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.
7. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur til ca. 200° C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre (ca. 1 - 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 - 2 1/2 timer for midtribbe).
8. Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250° C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
9. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.
Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.
Ribba severes med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær mm.
Tips!
For å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribba tidligere på dagen. La ribba "sette" seg en stund før du deler den opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpanna sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200° C i ca. 30 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Bunnpris
(Intern: 3007)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-22
Oppdatert dato:2013-12-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift