12 stk skiver Gilde ferdigkokt Juleskinke
200 g rødkål, finsnittet
2 dl rødvin
1 ss smør
1 ss 1 ss rødvinseddik
1 ts sukker
300 g mandelpoteter
hvitløk, frisk timian
150 g tørkede aprikoser
1 ts sukker
2 ss friskpresset sitron
½ stk persillerot
Fremgangsmåte:
Pakk skinken i aliminiumsfolie og varm den i ovn ved 190 grader.
Rødkålen kokes forsiktig i smør (sauteres). Kok inn sammen med eddik, sukker og rødvin under stadig omrøring til kålen er mør. Mandelpotetene vaskes godt, deles i båter og stekes møre i panne med smør, hakket hvitløk og fersk timian. Smelt sukker i panne sammen med sitronsaft og vend aprikosene inn. Pastinakk skrelles, deles i 4 biter og kokes møre i like deler vann og smør. Juleskinken anrettes lagvis sammen med rødkål, pastinakk, råstekte mandelpoteter og glaserte aprikoser på toppen.