Fotograf:
Matprat.no
Lager du skinkestek med appelsinkokte gulrøtter får du sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør på en og samme gang. Det er ord som gir de fleste vann i munnen. Oppskriften inneholder
187 Kalorier,
3 g Karbo,
13 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 186.74 | 910.31 | Kcal |
Protein | 13.44 | 65.52 | gram |
Karbohydrat | 3.42 | 16.67 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 2.97 | gram |
Fett | 13.12 | 63.96 | gram |
Mettet fett | 4.78 | 23.30 | gram |
Salt | 0.85 | 4.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.94 | Kr 28.96 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 900 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 7,32 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell på kokende vann i formen, dekk til med aluminiumfolie og sett formen inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.
3. Ta av folien, skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C, dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. Følg godt med, dette går raskt.
4. Skrell gulrøtter. Del dem i to på langs, del deretter hver halve gulrot i tre på langs. Store gulrøtter kan eventuelt deles i staver. Ha gulrøtter over i en kasserolle, tilsett ferskpresset appelsinjuice/-saft og kok gulrøttene møre i appelsinsaften. Tilsett appelsinskall, stjerneanis, nellik og ingefær.
5. Løft opp gulrøttene, ta ut appelsinskallet og kok juicen/saften inn til halv mengde. Visp inn smør, og ha i finhakket persille. Vend gulrøttene i sausen før servering.
Server saftig skinkestek med appelsinkokte gulrøtter, smørsaus og kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30842)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Innlagt dato:2013-12-16
Oppdatert dato:2013-12-16
Lesere:
2078 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift