Ribbe med bakte rødløk



Ribbe med bakte rødløk oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Ribbe med sprø svor og klassisk tilbehør står på bordet hos mange på selveste julaften. Vil du nyte den deilige ribba i førjulstiden eller noen av de andre juledagene, kan du prøve den med bakte rødløk og en smakfull mandel- og kaperspesto.

Oppskriften inneholder 321 Kalorier, 1 g Karbo, 9 g Protein og 31 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ribbe med bakte rødløk er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgtynnribbe eller familieribbe
3tssalt
2tspepper
2dlvann

Mandel- og kaperspesto:

100grmandler
3sskapers
2feddhvitløk
0,5bunt(er)bladpersille
Ca 3dlvirgin olivenolje
4ssfinrevet parmesan
0,5stksitron, saft og skallet
0,5tssalt , gjerne urtesalt
0,5tspepper

Bakte rødløk:

4stkrødløk
1ssolivenolje , eventuelt smør/kryddersmør
0,5tsflaksalt
0,25tskvernet pepper
2kvist(er)frisk rosmarin




Næringsdeklarasjon for Ribbe med bakte rødløk!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier321.302 741.23Kcal
Protein9.4580.62gram
Karbohydrat1.4612.46gram
Kostfiber0.958.11gram
Fett30.64261.41gram
Mettet fett9.2578.92gram
Salt0.917.75gram
Pris på oppskriftenKr 6.32Kr 53.92Kroner
Hele oppskriften veier3 413 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
2. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.
3. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren spriker.
4. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 -2 1/2 time for familieribbe. Uansett om ribben veier lite eller mye, er steketiden like lang. Dette kommer av at tykkelsen er den samme om ribba er lett eller tung. La ribben hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
5. Lag mandel- og kaperspesto. Start med å skålde mandlene. Det gjør du ved å legge mandlene i en kjele med kokende vann til mandlene "blåser seg opp". Hell av vannet, og fjern skallet på mandlene. Kjør skåldede mandler sammen med kapers, hvitløk og persille i en hurtigmikser, og spe med olivenolje. Tilsett revet parmesan og sitronskall, og smak til med salt og pepper. Om du synes den er for tykk, så juster konsistensen med litt vann.
6. Rens rødløk, og skjær av bunnene slik at løkene står støtt. Skjær et lite kryss-snitt på toppen av løkene og sett dem i en ildfast form. Hell over olivenolje (eventuelt smør/kryddersmør), og krydre med salt og pepper. Legg rosmarinkvister i formen. Sett formen i stekeovn når det er ca. en halv time igjen av steketiden på ribba, og stek i ca. 40 minutter, eller til løken er mør og har fått en fin farge.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 °C, eller bruk ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie, slik at de ikke blir brent.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32226)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Innlagt dato:2015-12-19
Oppdatert dato:2015-12-19
Lesere: 1716 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fylt svinekam 7.Fylt svinekam 7.
Denne retten har 208,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleribbe.Juleribbe.
Denne retten har 367,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke À la chiborn.Juleskinke À la chiborn.
Denne retten har 173,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Braiseret svinefilet.Braiseret svinefilet.
Denne retten har 62,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkegrateng 3.Skinkegrateng 3.
Denne retten har 108,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt hamburgerrygg.Bakt hamburgerrygg.
Denne retten har 125,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek.Skinkestek.
Denne retten har 77,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porchetta med chimichurri.Porchetta med chimichurri.
Denne retten har 321,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter i god form.Koteletter i god form.
Denne retten har 95,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker.Estragonspekket svinekam med spennende grønns.
Denne retten har 110,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinebiff med hvitvinsaus.Svinebiff med hvitvinsaus.
Denne retten har 105,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstekte grønnsaker.Hel ytrefilet i barbequemarinade med ovnsstek.
Denne retten har 85,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glasert skinke 2.Glasert skinke 2.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekam med ovnsbakte gulrøtter.Svinekam med ovnsbakte gulrøtter.
Denne retten har 111,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk skinkestek med surkål.Klassisk skinkestek med surkål.
Denne retten har 129,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.