Juleribbe med sprø svor



Juleribbe med sprø svor oppskrift.
Fotograf: Matoppskrift.no
Ribbe går fint før jul også. Og man kan variere med rødkål, surkål, medisterkaker, pølser ol.

Oppskriften inneholder 247 Kalorier, 4 g Karbo, 9 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Juleribbe med sprø svor er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 22 lesere
Lesere: 29877 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kgribbe, Ca 500 g ribbe pr. person
2-3 ts salt pr. 2 kg ribbe
0,5tspepper pr. 2 kg ribbe
4porsjon(er)poteter
4porsjon(er)Surkål




Næringsdeklarasjon for Juleribbe med sprø svor!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier246.922 025.52Kcal
Protein9.0273.99gram
Karbohydrat4.1233.80gram
Kostfiber0.796.48gram
Fett21.42175.71gram
Mettet fett8.0566.04gram
Salt0.342.77gram
Pris på oppskriftenKr 4.61Kr 37.82Kroner
Hele oppskriften veier3 281 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo6,67 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Se etter at bena er saget helt over.

Ruter på svoren lager du ved å skjære gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbebena blir det lettere å skjære opp pene ribbebiter etter steking. Det er lettest å skjære opp svoren når ribba er halvfrossen.

Gni inn ribba med salt og pepper 1-3 dager før steking. Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og ben. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig, så vil krydderet trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.

Legg ribba i langpanna med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten, da renner det smeltede fettet bort fra ribba. Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat.

Hell over ca 2 dl vann og dekk langpanna med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.

Forvarm ovnen til 230 C. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca 45 minutter. Nå "blåser" ribba seg litt opp og svoren sprekker.

Fjern folien, men la asjetten ligge, og reduser ovnens temperatur til ca 200 C. Sett panna tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre i ca 1 - 1 1/2 time for tynnribbe - ca 2 - 2 1/2 time for midtribbe.

Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du gjøre følgende mot slutten av steketiden: Sett panna høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 C eller bruk ovnens grill. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.

La ribba hvile i ca 20 minutter slik at kjøttsaften "setter seg" og du får en saftig og god ribbe.

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Ribba serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål - og svisker, epler, lefse, rørt tyttebær m.m.

TIPS:

For å unngå stresset like før det store måltidet kan man steke ribba tidligere på dagen. La ribba "sette" seg en stund før du deler den opp i serveringsstykker. Legg ribbebitene i langpanna sammen med medisterkaker og julepølse, og varm opp like før servering, på 200 C i ca. 30 minutter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10924)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-12-12
Oppdatert dato:2014-12-12


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lasagne glutenfri.Lasagne glutenfri.
Denne retten har 172,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Provencalsk grillede koteletter.Provencalsk grillede koteletter.
Denne retten har 113,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert juleskinke.Gratinert juleskinke.
Denne retten har 272,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinitos.Svinitos.
Denne retten har 162,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Røkt svinekam i form.Røkt svinekam i form.
Denne retten har 199,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbe med epler, svisker og rødkål.Ribbe med epler, svisker og rødkål.
Denne retten har 175,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleskinke med smak av India.Juleskinke med smak av India.
Denne retten har 130,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt indrefilet av svin.Helstekt indrefilet av svin.
Denne retten har 108,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klassisk skinkestek med cidersaus.Klassisk skinkestek med cidersaus.
Denne retten har 63,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Koteletter i god form.Koteletter i god form.
Denne retten har 95,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makaronigrateng 2.Makaronigrateng 2.
Denne retten har 241,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek.Skinkestek.
Denne retten har 77,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig svineburger med blå castello og coleslaw.Deilig svineburger med blå castello og colesl.
Denne retten har 181,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt ribbe.Ovnsbakt ribbe.
Denne retten har 165,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Five-spice ribbe med rødkålsalat.Five-spice ribbe med rødkålsalat.
Denne retten har 225,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.