Ristet gjørs med grønn saus inneholder
90 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Ristet gjørs med grønn saus har beregnet å ha følgende allergener
Bløtdyr, Fisk, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Ristet gjørs med grønn saus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6957 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Ristet gjørs med grønn saus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 90.14 | 1 011.96 | Kcal |
Protein | 8.27 | 92.84 | gram |
Karbohydrat | 3.36 | 37.72 | gram |
Kostfiber | 0.63 | 7.07 | gram |
Fett | 4.38 | 49.17 | gram |
Mettet fett | 2.44 | 27.39 | gram |
Alkohol | 0.42 % | | | |
Salt | 0.26 | 2.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.59 | Kr 118.89 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 491 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,91 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokal mattradisjon og er basert på lokale råvarer.
Gjørsen skrapes for skjell og fileteres. Steker i stykker på ca 60 g, saltes og pepres. Gjørsen stekes kun på skinnsiden til filetene er gjennomtrukne og skinnet er sprøtt.
Blåskjell renses og settes kjølig. Kraften siles og settes bort. Kantarellene renses. Blåskjell og kantareller has i sautépannen og tilsettes fløte. Smakes til etter at fløten har kokt inn noe. Blåskjellene dampes i kjele under lokk sammen med finhakket løk og hvitvin.
Mandelpotetene skrelles. Potetene skives tynt, legges på stekebrett, pensles med klaret smør og drysses med salt og pepper. Stekes gylne, og serveres lune.
Spinaten blancheres, dyppes i kaldt vann, renses og blandes med persillen. Kjøres i hurtigmikser sammen med blåskjellkraft. Smakes til med salt og pepper.
Ved servering legges potetene i takstenmønster i ring på tallerkenen. Blåskjellstuingen legges i ring innenfor disse med kantarellene i midten. Fisken plasseres over dette. Sausen helles langs kanten av tallerkenen rundt potetene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13370)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.