Ristet gjørs med grønn saus



Ristet gjørs med grønn saus inneholder 90 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Ristet gjørs med grønn saus har beregnet å ha følgende allergener Bløtdyr, Fisk, Melk, Spor-av-skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ristet gjørs med grønn saus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6957 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1,5kggjørs
1dashsmør
1dashsalt
1dashpepper
45stkblåskjell
2stksjalottløk
2dlhvitvin
350grkantarell
3dlkremfløte
15stkmandelpoteter
50grklaret smør
1dashsalt
hvit pepper
Grønn saus:
350grspinat
100grkruspersille
blåskjellkraft
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Ristet gjørs med grønn saus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90.141 011.96Kcal
Protein8.2792.84gram
Karbohydrat3.3637.72gram
Kostfiber0.637.07gram
Fett4.3849.17gram
Mettet fett2.4427.39gram
Alkohol0.42 %
Salt0.262.87gram
Pris på oppskriftenKr 10.59Kr 118.89Kroner
Hele oppskriften veier4 491 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo14,91 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Denne oppskriften er utviklet gjennom et samarbeid mellom fire mesterkokker i Østfold. Gjennom prosjekt ”Østfoldmat” arbeides det med å utvikle oppskrifter og matretter som har bakgrunn i lokal mattradisjon og er basert på lokale råvarer.

Gjørsen skrapes for skjell og fileteres. Steker i stykker på ca 60 g, saltes og pepres. Gjørsen stekes kun på skinnsiden til filetene er gjennomtrukne og skinnet er sprøtt.

Blåskjell renses og settes kjølig. Kraften siles og settes bort. Kantarellene renses. Blåskjell og kantareller has i sautépannen og tilsettes fløte. Smakes til etter at fløten har kokt inn noe. Blåskjellene dampes i kjele under lokk sammen med finhakket løk og hvitvin.

Mandelpotetene skrelles. Potetene skives tynt, legges på stekebrett, pensles med klaret smør og drysses med salt og pepper. Stekes gylne, og serveres lune.

Spinaten blancheres, dyppes i kaldt vann, renses og blandes med persillen. Kjøres i hurtigmikser sammen med blåskjellkraft. Smakes til med salt og pepper.

Ved servering legges potetene i takstenmønster i ring på tallerkenen. Blåskjellstuingen legges i ring innenfor disse med kantarellene i midten. Fisken plasseres over dette. Sausen helles langs kanten av tallerkenen rundt potetene.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13370)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.