Røkt fårelår inneholder
50 Kalorier,
1 g Karbo,
6 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Røkt fårelår har ingen allergener
Røkt fårelår er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9961 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Røkt fårelår!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 49.96 | 2 583.93 | Kcal |
Protein | 5.54 | 286.53 | gram |
Karbohydrat | 1.01 | 52.24 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 2.64 | 136.54 | gram |
Mettet fett | 1.14 | 58.96 | gram |
Salt | 12.39 | 640.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.35 | Kr 224.98 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 172 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,08 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
En Vestlandsspesialitet som har blitt populær over hele landet. Fårelår laget på denne måten serveres helst til jul.
Bland alt til saltlaken og rør til saltet er helt oppløst. Laken kan også gis et oppkok og avkjøles helt før bruk.
Legg lammelåret i et kar og slå lakenn over. Laken må dekke låret. La det ligge i 24 timer.
Ta det opp og få det kaldrøkt i 12 timer. Låret kan også kokes uten å røkes, slik det f.eks. brukes i Rogaland.
Pakk det salte og røkte fårelåret i aluminiumsfolie og bak det i stekeovnen ved 125 C i 2-2 1/2 time eller til steketermometeret viser 77 C.
Server fårelåret kaldt, gjerne med vørterbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14080)
Kategori:
Røkt/gravet/saltet
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-27
Oppdatert dato:2003-05-27
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift