Tørrkjøttbein,
tørrkjøtt,
2-3 torskerogn,
litt sammalt hvete,
litt havregryn,
salt og pepper.
Fremgangsmåte:
Kok tørrkjøttbeina i 1 time; kraften brukes i suppen.
Bollene: Mel og havregryn blandes med krydder, den skrapede rogna og tørrkjøttbitene til en fin bolledeig. Bollene legges med skje ned i den kokende kraften og får småkoke i 25 minutter. Retten serveres med flatbrød.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18324)
Kategori:
Suppe Land:
Norge Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-26
Oppdatert dato:2004-07-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.