Rullekake med rabarbra



Rullekake med rabarbra oppskrift.
Fotograf: Pixabay
Frisk og sommerlig kake som er rask å lage. Bruk her rabarbra som fyll i rullekaken. Men det kan brukes andre typer syltetøy også.

Oppskriften inneholder 237 Kalorier, 24 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rullekake med rabarbra er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2379 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3stkegg
1dlsukker
1dlhvetemel
0,25tsbakepulver
250grrabarbra
1dlsukker
3dlkremfløte




Kalorier og næringsinnhold i Rullekake med rabarbra med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier237.422 238.15186.51Kcal
Protein3.8836.583.05gram
Karbohydrat23.75223.8918.66gram
Kostfiber1.3512.731.06gram
Fett13.80130.0910.84gram
Mettet fett8.0175.516.29gram
Salt0.131.260.10gram
Pris på oppskriftenKr 5.21Kr 49.11Kr 4.09.-
Hele oppskriften veier943 totalt943 pr porsj79 pr stk gram
Energiprosent fra karbo40,01 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Kake:
Forvarm ovnen til 240 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend godt inn.
Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen i 6-8 minutter.

Rabarbrafyll:
Skjær rabarbraen i biter. Ha rabarbra og sukker i en gryte. Fyll vann så det dekker rabarbraen og småkok til rabarbraen er lett mør. Sil av vannet og avkjøl rabarbraen.
Pisk kremfløte og bland inn rabarbraen.
Fordel rabarbrakremen på den avkjølte kakebunnen og rull sammen.

Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34060)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Rullekake
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rullekake med rabarbra.Rullekake med rabarbra.
Denne retten har 237,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.