Kake:
Forvarm ovnen til 240 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend godt inn.
Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen i 6-8 minutter.
Rabarbrafyll:
Skjær rabarbraen i biter. Ha rabarbra og sukker i en gryte. Fyll vann så det dekker rabarbraen og småkok til rabarbraen er lett mør. Sil av vannet og avkjøl rabarbraen.
Pisk kremfløte og bland inn rabarbraen.
Fordel rabarbrakremen på den avkjølte kakebunnen og rull sammen.
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34060)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Rullekake Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18