1 l væske (vann eller melk),
3 dl sirup,
100 g gjær,
1 ts salt,
mel til passe fast deig (en del kan godt være grynmel).
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre. Tilsett væske med utrørt gjær (37 °C), og sirup, rør om og kna en deig som får stå og heve til dobbel størrelse. Deigen kjevles så til middels store kaker, prikkes med gaffel og får heve litt til. Kakene stekes på takke på begge sider til de er gyllenbrune.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18370)
Kategori:
Brød Diett/allergi:
Uten melk Land:
Norge Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-08-02
Oppdatert dato:2004-08-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.