Fotograf:
Baker og Konditor nr 9-2012
Rikelig med rosiner og aprikos, i tillegg til valnøtter og hasselnøtter.
Brødet inneholder honning og litt kanel. Dette brødet passer spesielt
godt til oster med mye smak, og da også gjerne ”god, norsk
brunost”.
Amund Skrutvold
er utdannet baker og tok
mesterbrev i 1996. Han er i dag
regionssjef i French Bakery, samt
medlem av bakerlandslaget. Oppskriften inneholder
243 Kalorier,
43 g Karbo,
6 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Brød med tørket frukt og nøtter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6422 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Brød med tørket frukt og nøtter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 242.70 | 9 999.24 | Kcal |
Protein | 6.48 | 266.98 | gram |
Karbohydrat | 42.96 | 1 769.95 | gram |
Kostfiber | 4.92 | 202.70 | gram |
Fett | 3.90 | 160.68 | gram |
Mettet fett | 0.30 | 12.36 | gram |
Salt | 0.84 | 34.78 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.85 | Kr 117.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 120 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 70,8 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene, bortsett fra rosinene og aprikos – som
tilsettes på slutten av eltingen.
Eltetid: 6 + 4 minutter (avhengig av type maskin).
Rosiner og aprikos kjøres inn i deigen på lav hastighet til slutt.
Deigtemperatur: 25 - 26°C
Hviletid: 30 – 40 minutter
Oppslag: Formstekes
Rasketid: Ca 60 minutter
Dekor: Rug, sammalt fin – og snittes før steking.
Damp: Ca 10 sekunder
Steketemperatur: 250 / 190°C
Steketid: 35 – 40 minutter
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Amund Skrutvold
(Intern: 29869)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-11-14
Oppdatert dato:2012-11-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift