Fotograf:
Brødfakta
Småbrød fra Gudbrandsdalen inneholder
407 Kalorier,
45 g Karbo,
7 g Protein og
21 g Fett pr 100 gr
Småbrød fra Gudbrandsdalen har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Småbrød fra Gudbrandsdalen er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,1 poeng fra 8 lesere
Lesere:
25741 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Småbrød fra Gudbrandsdalen!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 407.39 | 5 313.89 | Kcal |
Protein | 6.91 | 90.13 | gram |
Karbohydrat | 45.26 | 590.36 | gram |
Kostfiber | 3.46 | 45.13 | gram |
Fett | 21.31 | 277.96 | gram |
Mettet fett | 8.28 | 108.00 | gram |
Salt | 0.10 | 1.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.03 | Kr 39.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 304 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,43 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gudbrandsdalen har gitt oss mye i matveien. Småbrød som det den gang het, betyr nok noe annet i dag. Smaken er god.
Næringsinnholdet rikt. Det var mye hardt arbeid som skulle utføres den gang.
Sikt melet med krydderet og bland med sukker. Ha i rømme, vann og mykt fett. Arbeid deigen sammen. Elt den på bordet. La den hvile en stund på kaldt sted. Kjevl tynt ut og skjær eller "spor" ut etter en asjett små, runde leiver. Prikk småbrødene på platen med en brødrull med pigger. Legg dem utover på matpapir etter hvert så de holder seg sprø. Kan serveres med smør og sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brødfakta
(Intern: 2234)
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten gjær
Land:
Norge
Fylke:
Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift