Sitron- og klementinkrem



Sitron- og klementinkrem oppskrift.
Fotograf: Frukt.no
Dette blir en nydelig og smakfull krem laget av sitroner og klementiner og som passer godt på brødskiva, som fyll i kaker og terter, og garnityr til en deilig fruktdessert.

Oppskriften inneholder 309 Kalorier, 31 g Karbo, 2 g Protein og 19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Sitron- og klementinkrem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 359 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stksitron, skallet revet
1stksitron, saften
3stkKlementin, saften
2dlSukker vanlig
3stkEggeplomme
125grSmør kaldt




Kalorier og næringsinnhold i Sitron- og klementinkrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier309.161 882.78Kcal
Protein1.9812.06gram
Karbohydrat31.09189.34gram
Kostfiber0.965.85gram
Fett19.44118.39gram
Mettet fett11.4069.43gram
Salt0.241.48gram
Pris på oppskriftenKr 2.88Kr 17.54Kr .-
Hele oppskriften veier609 totalt609 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo40,22 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask sitronen og tørk den. Riv det gule av skallet.
Press saften ut av sitronen og klementinene.
Ha saft og skall over i en liten kjele over vannbad. Bruk f.eks. en større kjele med kokende vann som vannbad.
Bland inn sukker og eggeplommer, og rør om under oppvarming.
Skjær smøret i terninger og bland det inn.
Varm opp over middels varme til kremen tykner. Rør godt, og pass på at sausen ikke koker. Da kan det bli eggerøre. Derfor vannbad.

Det kan ta litt tid før kremen tykner, men når den er tykk nok, settes sausen til avkjøling.

Ha kremen over i glass med tett lokk, og oppbevar kjølig.

Kremen er holdbar i kjøleskap i et par uker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 36734)
Tilberedningstid: 10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Tilbehør
Innlagt dato:2022-12-05
Oppdatert dato:2022-12-05


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitronluft.Sitronluft.
Denne retten har 7,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitron- og klementinkrem.Sitron- og klementinkrem.
Denne retten har 309,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gremolata 1.Gremolata 1.
Denne retten har 50,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lemon curd 2.Lemon curd 2.
Denne retten har 280,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.